2009. június 4., csütörtök

Ne tegyék, nem engedjük!

Ne tegyék, nem engedjük!

Mi, a Magyar Országos Horgász Szövetség Választmánya, több mint 330.000 horgásztársunk képviseletében tiltakozunk az ellen, hogy a Magyar Állam értékesítette a Velencei -tó mentén, Sukoró község térségében fekvő 80 hektáros területet!

A Velencei - hegység lábánál található egybefüggő zöldterületen rendkívül gazdag élővilág és természeti értékek mellett evezős és horgászversenyek rendezésére alkalmas partszakasz található.

A Nemzetközi Sporthorgász Szövetség hitelesített Nemzetközi Sporthorgász Centrummá minősítette az itt található versenypályát, amely nagyszerű magyar horgászsikerek helyszíne , családok kirándulóhelye.

Határozottan ellenezzük, hogy természet szerető horgászaink és az ott élők számára nemkívánatos , táj idegen monstrum képében "King's City" fantázianéven Európa legnagyobb szerencsebarlangja épüljön "a maga hordalékaival" együtt!

Elvárjuk,hogy a Legfőbb Ügyészség valamint az illetékes hatóságok tegyenek meg minden lépést az állampolgárok és nemzeti kincseink, így vizeink és a természet megóvása védelmében a jogügylet érvénytelenné nyilvánítása, a tájba nem illő, környezet pusztító üzleti beruházás megakadályozása érdekében.

Elhatároztuk, hogy felsorakozunk a helybéliek mellé. Sporttársaink és családtagjaink körében.

Tiltakozó aláírásgyűjtő akciót kezdünk a Velencei- tó partjára tervezett érték és ökológiai egyensúlyt romboló "kiemelt beruházás" ellen .

Ezen tiltakozás és az aláírás gyűjtő ívek a horgászegyesületeknél és a területi szövetségeknél várják a tiltakozni kész barátainkat.

Az aláírásgyűjtő ív letölthető itt!

A legnépesebb hazai szervezett civilközösség nevében

a

Magyar Országos Horgász Szövetség Választmánya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése