2010. augusztus 25., szerda

Csendes Este

2010. augusztus 24-én kivételes esten vettek részt a Hétvezér Esték látogatói. A zsúfolásig telt kertben a Hétvezér Est vendégének, Varga Csabának előadását este 8 órakor megszakította az Élet.
Éppen, mikor a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom gyújtott gyertyát Fehérvár szívében, a Szent László szobornál, pontban nyolc órakor az előadó is elcsendesedett, felgyúlt két szalagos gyertya, rajtuk egy-egy felirattal: "Emlékezünk Kónyi Kiss Domonkos" és "Emlékezünk Simon Péter", s mintegy hetven lélek csendes imával búcsúztatta a két 21 éves fiatalembert.

A két gyertya együtt égett a testvérükkel, azzal a harmadikkal, amit szövetségünk, a Fejér Szövetség nevében helyezett el kisebb küldöttségünk Péter és Domonkos hozzátartozói, barátai, társai körében a királyi szobor tövében felfénylő száznál is több mécses által megvilágított két arckép mellett.

A két gyertya még most is éghetne, még adhatna fényt az éjnek ... ám amint az est vendégének is haza kellett térnie, s amint a kivételes est hallgatói is mindannyian szétszéledtek, a két gyertya is betöltötte szerepét az éjben, s már láng nélkül várja újra fénytelen, hogy újra és újra értük és értünk égjen.

Mert semmi sincs hiába, mert hiába nincsen élet. Csak úgy lehet fény az éjben, ahogy árnyék lehet a fényben, ahogy a csend is csak akkor éled, mikor elhal a hang a térben, azaz csendre int az Élet.

Csendes esti fényben zajlott most az élet a Hétvezér Estéken e két fiatalember emlékével összenőve végleg.
2010. augusztus 24-én kivételesen, emlékezetesen. És felejthetetlen.

Nyugodalmas jó éjt kívánva mindenkinek:
Ferenc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése