2011. április 8., péntek

Japán! Japán! Japán!

Két éves figyelmeztetés!

Már két évvel ezelőtt

figyelmeztette a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Japánt, hogy egy erősebb földrengés "súlyos problémát" okozna az országban lévő nukleáris erőművekben -írta csütörtöki számában a Daily Telegraph.

A brit lap egy 2008. decemberében írt amerikai diplomáciai jelentésre hivatkozik, amelyet a WikiLeaks weboldal szivárogtatott ki. A jelentés szerint a NAÜ aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a japán hatóságok csak a 7,0 magnitúdójú földrengésekre készítették fel a létesítményeket, egy ennél erősebb földmozgás pedig súlyos gondot okozhatna.

Egy másik WikiLeaks-dokumentum szerint 2006 márciusában a japán kormány ellenezte azt a bírósági döntést, amely egy másik, az ország nyugati részén lévő erőmű bezárását szorgalmazta, mert nem találták elég földrengés-biztosnak. A jelentés szerint a japán atombiztonsági ügynökség azonban végül biztonságosnak nyilvánította a létesítményt.
- Független Hírügynökség -
...
http://sosjapan.blog.hu/


A Kashiwazaki erőmű rémtörténeteiről hosszas és alapos anyagot tettek közzé angolul:
Be akarták vezetni a Plutóniummal kevert úgynevezett MOX üzemanyagot, de a lakosság ellenállt.
Fukushimán bevezették, fel is robbant a pihentető medencével együtt. Ez a leggonoszabb radioaktív anyag, mely biztos tüdőrákot okoz.
Japán testvéreink elképesztő bajban vannak, most még a kormányzat úgy tesz, mintha elfogadhatóan mennének a dolgok, miközben a kitelepítési zónán kívül 40 km-re lévő városban a talaj sugárzása 2 millió Beckerel/másodperc.
Csernobilnál mindenkit evakuáltak 0,5 millió Beckerel/másodperc erősségű talaj szennyezés esetén.
Japánban emberek élnek olyan helyeken ahol 4-szer nagyobb a sugárzás mint ahonnan kitelepítették Ukrajnából az embereket! A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség kifejezett kérése ellenére

A Magyarok Világszövetsége gyűjtést szervez a JAPÁN gyermekek megsegítésére.  A hírt erről lásd: ITT, s ha adni tudsz, jelentkezz az MVSZ-nél, vagy a Fejér Szövetség címén levélben: fejerszovetseg@gmail.com !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése