2011. augusztus 18., csütörtök

Egy éve lesz holnapután, hogy Péter és Domi elment egymás után

Emlékeztek?


Emlékeztek arra az ifjúra, aki két éve, s tán két hónapja, hogy visszanézett reánk így valahogy?!
Igen. Botond napon, hogy aztán kevesebb, mint másfél év után hangtalan szavát halljuk vissza minduntalan verseit ismételgetve alkalmakon. "Péter! Te! Simon! Emlékszel, hogy szavaltad ott?" ... meg ott, ... meg ott?! Mint mindig ... még mindig hiányzol, Péter, ha nem hallhatom! 

Emlékeztek? Emlékeztek a bajtársra, a jobbikra, ha nem a legjobbikra, aki vezette őt úttalan utakon, hogy kövesse is azon, az úttalanon! Emlékeztek, hogy mondta ott: Trianon?!

Ahogy mindig. Ahogy együtt jártak, s járnak az ifjak, kik megelőznek minket valahol, valahogy. Kónyi Kiss Domonkos és Simon Péter. Ketten jártatok egy úton. Ugyanazon az egy úton. Ketten maradtatok örök ifjak augusztus 20-ról 21-re virradó hajnalon.



A Szent Korona Rádión megjelent hír alapján 20-án emlékezhetünk együtt barátaival a két ifjúra egy év után:

Augusztus 20-án lesz egy éve, hogy Kónyi-Kiss Domonkost és S. Pétert maga mellé szólította a Jóisten, és beálltak Szent Mihály arkangyal Mennyei Seregébe. Az évforduló alkalmából megemlékezést tartunk Székesfehérváron 20-án, szombaton délután.

A megemlékezés 15 órakor fog elkezdődni a Romkert melletti Prohászka-ligetben, Szent László szobránál. Majd gyalogosan, kegyeletteljes gyászmenetben vonulunk végig koronázó városunkon Domi nyughelyéig, a Fecskeparti temetőig, ahol mindenki elhelyezheti a magával hozott mécsest, virágot, illetve közös imádság után már nem menetben, hanem egyénileg megyünk el a Prohászka templomban 18 órakor kezdődő szentmisére. A mise után közösen, autókkal megyünk ki a Fehérvártól néhány km-re lévő Szabadbattyánba, S. Peti sírjához.
A család és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom mindenkit vár a kegyeleti megemlékezésre.

(Szent Korona Rádió)

Ferenc (az öreghegyi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése