2012. január 19., csütörtök

Fehérvári svédcsavar "roma" központ ügyében

Bőrgyár: 8000m2 "romos" terület és
Mező Balázs az összegyűltekkel,
hogy ne lehessen "roma" is egyben
Viharos gyorsasággal ért a csúcsra, majd bukott - reméljük - a végtelen mélységbe egy "Roma kulturális központ" terve a királyi városban.

2012. január 18-án borzolta fel a fehérvári kedélyeket a Fejér Megyei Hírlapban is megjelent hír, amelynek háttere a kurucinfo híroldalon is rövidesen nyilvánosságot nyert: http://kuruc.info/r/2/90887/

Mára az újságírás íratlan szabályait megszegve az FMH világhálós oldalán megváltoztatták az eredeti - a nyomtatott sajtóban is megjelent - bejegyzést és már a "demonstrációról" és a közgyűlés döntéséről adva hírt írták át az eredeti előterjesztést vitató cikket (a képek forrása is egyben: http://www.fmh.hu/cimlapon/20120118_nem_lesz_romakzpont?FullComment=true#comments)!

Ugyanis, ha az emberek többsége ma reggel 7.30-kor munkába is sietett, ám százegynéhányan munkába menet, vagy szabadnaposak lévén Székesfehérvár Városház terén töltötték a reggelt. Nem voltak szélsőségesek. Sőt! Felelősnek érezték magukat azért, ami történt.

Azért
1. mert a tudtuk nélkül előterjesztésig juthatott egy döntés 8000 négyzetméteres ingatlan ügyében,
2. mert semmilyen lakossági tájékoztatásra nem emlékeztek, ami ezt az előterjesztést megelőzte volna,
3. mert nem nyugtatta meg őket az önkormányzat közleménye,
- "Székesfehérvár Önkormányzata szerdai közleményében arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy az előterjesztést a Közgyűlés csütörtökön VALÓBAN MEGVITATJA, de az ingatlan ingyenes átadását a polgármesteri előterjesztés alapján VÁRHATÓAN EL FOGJA UTASÍTANI" - ugyanis ebben a közleményben nem kér elnézést a polgároktól senki, hogy a tudtuk nélkül ilyen előterjesztés született, sőt, a közlemény első fejezetében "pártpolitikai" kérdésként kísérli meg mulasztásának leleplezését beállítani, sőt, ócska célozgatásokat tartalmaz egy megelőző ügyre.

Farkas Flórián és Kolompár Orbán
Roma és Cigány Önkormányzatok
valahol, valamikor
8000 Székesfehérvár: 8000 négyzetméteres ingatlan terület ingyenes átadása a "roma önkormányzat" számára? Erről született, születhetett támogató bizottsági döntés a nyilvánosság teljes kizárásával egy nappal a fehérvári önkormányzati közgyűlési tárgyalás előtt.
Néhány - az esetleges súlyos következményektől tartva a nyilvánosságot nem vállaló - városi társadalmi szervezet a Jobbikhoz fordult, hogy kezdeményezzen villámtüntetést a közgyűlési előterjesztés és döntés meghiúsítására.

A hír pillanatok alatt bejárta Fehérvár közéletre fogékony rétegeit, akik hinni is alig merték, hogy ez igaz lehet. A városi önkormányzat gyorsan válaszolt. Fideszes szemüveggel és hevülettel, városi köztisztviselői feladatainak méltóságát feledve főként a Jobbikot vádolva alaptalan hangulatkeltéssel ahelyett, hogy elnézést kért volna a közvéleménytől, hogy annak teljes kizárásával ez az előterjesztés megszülethetett, s hogy levette volna napirendről a kérdést. Sőt, azzal kísérelte meg elvenni az élét a jogos felháborodásnak, hogy azt ígérte, a testület valószínűleg nemmel szavaz a kérdésben.

Cser Palkovics András nem érti,
miért is, ha előterjesztette ugyan,
de a javaslata: NEM?!
Elképesztő!
Légből kapott feltételezés-e, hogy amit a közgyűlés elé terjesztenek, azt 99%-ban megszavazzák az ott ülő érdekeltek?!
Légből kapott feltételezés-e, ha bárki előre arra adhat ígéretet, hogy mit szavaz másnap a testület, akkor ott valami nem úgy működik, ahogyan kell?!

A döntés most a NEM lett, a vezérek gyors előterjesztési előjelváltásának következtében. Röviden ennyi történt 2012. január 18-án és 19-én reggel ebben az ügyben. S a többiben?! S a többi százban, házban, ezerben, ... ??

Tisztelt Hírolvasó!
 
Mi nem bízunk különösebben sem a pártokban, sem a politikában - talán már észrevették -, de annál inkább a közéletben, s ez nem pártpolitikai, hanem közéleti kérdés volt, amiben újfent nagyon csendben, s újfent a köz tudta nélkül mégis csak előterjesztés született. Véleményünk szerint az önkormányzat nem is szavazhatott volna ebben a kérdésben, hanem le kellett volna vennie a kérdést a napirendről.

Nem tette. Úgy tett, mintha rendben volna minden. Helyette a döntés előtti napon, a nyilvánosságra került eredeti javaslatot követő megmozdulás hírére, gyorsan a 15. napirendi ponthoz kiegészítésként az előterjesztéssel ellentétes értelmű javaslatot rittyentett egy előráncigált jogszabályi indoklással a nem szavazat mellett érvelve.

Tisztelt Városvezetés!

Fehérvár nem Svédországban van, nem kell ennyi svédcsavar egyetlen ügyben sem! Kíséreljék meg inkább a közügyeket tisztán és egyenesen intézni a jövőben! Mondjuk mától kezdve kivétel nélkül. Legyen ez újra természetes!

Hja! Ha ez Önöknek nem megy?
Nos, akkor a hegy megy Mohamedhez!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat
2012/01/19/1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése