2012. február 1., szerda

HUN vagy MAH GAR - Hány éves is vagy?

Megtudhatod mintegy 9 perc alatt ...
avagy majd, ha fagy!

Megjegyzés (a cím magyarázataként közkívánatra, válaszként a kérdésre - Hogy kerül ide az, hogy HUN meg MAH meg GAR?)

MAH

"Talán nem találgatás csupán, ha a MAH után MAHavishnu, vagy MAHatma Gandhi, avagy MAHaradzsa a folytatás. A szanszkrit „mahat” magyarul nagy" , "… hiszen tudjuk mi, ha merjük tudni, hogy a MAGas szavunk is ebből született, ahogy a MAGister és a MÁGus is, hiszed vagy nem." (Boór: Körmagyar)
Következtetésképpen: a MAH szó jelentése: nagyságos, magasságos, fenséges, azaz egyszerűbben ÉGI. Ez a film pedig hatalmas égitestekről szól, nevezetesen a FÖLDről és a NAPról

GAR

Tehát: "Nem talány, de tény, hogy ami fenséges, az magasságos és nagyságos is, azaz égi is pontosan úgy, ahogyan a GAR a szumír nyelvben, ha hihetünk ebben is Badiny Jós Ferencnek. A nagy GARral született égi KÖR, a KÖRforgás, amely hatalmas nagy tenGAR-tenGERré lett. S valóban, ki ne értené maGYARul, hogy a GAR zöngétlen párja a KAR nem alaptalanul. Az emberek KÖRe is KAR abban a rendben, hol az avatottak rangja fennen magasul" (idézet ugyanonnan
Következésképpen: a GAR, tehát ÉGI KÖR, abban a hitben, hogy "amint fent, úgy lent", s "amint volt, úgy lesz", azaz hajdan ugyanazon REND szerint LENDültek pályájukra a bolygók, azaz a NAP, s a FÖLD, s a HÜLT, HOLT HOLD, amint ma is megfigyelhetjük ott FENT, a magasságos, avagy fenséges, avagy hatalmas égen. A GAR, tehát ÉGI REND is EGYben. Azaz EGYben ISTENi is természetesen, mint MINDEN. Ez a film pedig arról a RENDről szól, ami máig meghatározza a bolygók mozgását odafent (s az emberek életét idelent nem?)

HUN

Mint ahogy a SZUMÍR (kiejtve sem SUMER, meg SUMÉR - A szolgalelkű ejti úgy, ahogy az angol sem, avagy ahogy írta ugyan az angol, habár nem is úgy ejtette! S Te? Te, mondd, miért ejtenéd s-sel, meg e-vel vagy é-vel?), tehát a SZUMÍR (vagy SZAMÍR?!, vagy SZABÍR?!) népek saját, belső neve MAHGAR volt, úgy a MAGYARok külső, idegen neve éppen HUNGAR volt - mily' érdekes, nem? - és ma is ez, bizony, és kivételesen, azaz egyedien. "Érdekes, de egyes népek, kik így neveznek minket, oly’ büszkén hirdetik, hogy abból a KULtúr KÖRből jöttek, HOL fáraók építkeztek. Nos, ott a HUN JELe KÖR (O) volt éppen. Eszerint, ha az előbbieket nem felejtjük el, a HUN-GAR bizony KÖR-KÖR is lehet két különböző nyelvi képzettel. Avagy talán többel is, mint képzelettel? Jóllehet, hiszen a HUN, a KÖR jel EGYet, megismétlem: éppen EGYet jelenthetett (pontosítva EGYet is, meg semmit is és mindent, de ezt most hagyjuk, maradjunk az EGYnél egy kis időre!). Nos, hát miért is OGYin az EGY ott oroszul, hol a néhai HUN birodalom terült el, avagy HONosult? Általában viszont a régmúltból fejlődött holt és élő nyelveken az EGYet ma is így írják (és mondják), hogy HUNmongol-UNUSlatin-UNAarab-UNOolasz-UNefrancia-ONEangol-EINenémet-…, s latinul az UNI, UN-, vagy németül az OHNE, ma is a minden vagy a semmi képzője is egyben. S a O (az EGY avagy KÖR) jel nem jelöli a semmit és a végtelent is egyben? Magyarul az eGY (rovása kettős kereszt) akár az az ÉGI EGY is lehet, ki maga az EGY IGAZ IGE, avagy mindennek az ÉGI EGY OKa, ÜGYe. Úgy-e?" (idézet ugyancsak ugyanonnan; lásd fent!)

Következésképpen: a HUNGAR = HUN-KÖR – azaz EGY ÉGI KÖR, amint a filmben is megfigyelhető, s HOL a H a FÖLD ellipszis pályájának (KÖRének) üres fókuszába helyezett Hold kezdő betűje, míg az N pedig a nem üres, NAGYon is valós, hatalmas Nap eleje, s e kettő között éppen az az U hang szerepel kiejtésben, aminek rovásjele máig az "univerzum" jel (lásd, hogy róják a székelyek a kopja- vagy fejfáikra, kapuikra, házaikra, avagy a pásztorok botjaikra, pálcáikra RENDre), azaz a két egyenlő szárú háromszöget csúccsal egymáshoz illesztve, mint egymásnak tükörképe (gömbölyítve, meg végtelen jel). No, hiszen!

GAR – az ÉGI KÖR – az ezüst Holddal és az aranyló Nappal a fókuszban
Nos, hát ennyit csak arról, hogy a HUN, meg a MAH, meg a GAR, hogy is kerül ide, hogy a NAGY, meg a MAG fogalmakról már ne is beszéljek, hiszen már érted, úgy-e?!

Ferenc (az öreghegyi)

2 megjegyzés:

  1. Azt a kis részeges, dülöngélős bolygóját!

    Ez nagyon érdekes volt! Kár, hogy én csak az ősit értem, így a képek mozgását nem tudtam igazán követni, de majd megnézem még néhányszor. Jól értem, hogy az időjárás-változások,- melyekkel folyton ijesztgetnek minket a rohadékok, és még súlyos pénzekért kereskedési lehetőséget is teremtettek maguknak - teljesen természetes jelenség miatt történnek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ezt a kritikus tömeg elfogadja, átérzi, magáénak tudja, kint leszünk a vízből azt hiszem! Rég hallott dolgok is tudnak időről-időre válaszokat adni, pl nekem is, mert hiába hallottam, most mégis jobban értem. Szerintem ezt a "Körmagyar"-t időnként elő kellene venni újra és újra.

      Ami a rovásjeleket illeti: akkor az U jelet nem úgy kellene írnunk, ahogy most tesszük:oldalára állítva, hanem a talpára kellene állítani úgy, ahogy az a Tatárlakán talált korongon áll. A H jel sem jó igazán, ha szögletesre írjuk, mert az nem igazán kör, vagy ellipszis.!?

      Törlés