2012. március 22., csütörtök

Elképesztően hanyag és önkényes tudósítás a székelykapu avatásról

Mert a kapu már készen volt 2011-ben, azonban a Fejér Szövetség,
mint kivitelező és építtető, nem kívánta azelőtt felállítani, hogy az
időközben felmerült utolsó hiányzó engedélyt és jóváhagyást is
megszerezte volna a Területi Kormányhivatal által kijelölt
dunaújvárosi építésügyi hatóságtól, s jó szívvel adhassa át
az ügyet támogató Székesfehérvár városának,
Székesfehérvár és Maroshegy lakosainak.
A 2012. március 21.-i avatásról elképesztően önkényes megfogalmazású tudósítást jelentetett meg a Fehérvár Hír 24 világhálós lap.
Itt olvasható. Akik jelen voltak azok pedig rá nem ismernének arra ez alapján, ami valójában történt http://fehervar.hir24.hu/fehervar/2012/03/21/szekelykaput-adtak-at-fehervar-deli-hataran/#comments 

Természetesen helyesbítést követelünk!

Tisztelt Szerkesztőség! Önök óriási tévedéseket és hamisan tudósítottak!
Arra sem vették a fáradságot, hogy azt írják le, amely hivatalos meghívónkban szerepelt, s ami a kapura vésve van.
Ez megengedhetetlen!
A Fejér Szövetség nevében a következő helyesbítések közzétételét kérem amilyen gyorsan csak lehetséges! Valójában ezen elektronikus hírükkel egy oldalon, ha lehetséges!

1. A székelykapu avatást valóban a Fejér Szövetség szervezte, de nem csupán azt szervezte, hanem annak tervezését, kivitelezését és állítását is. S ahogy az a kapun is szerepel, a két önkormányzattal közösen állíttatta fel március 21-én. Remélem, világos a különbség! A Székelykaput állíttatta Székesfehérvár és Csíkszereda önkormányzata valamint a Fejér Szövetség! Nem több és nem kevesebb!

2. A székelykapu avatáson nem vett részt párt, főként nem az összes. Hivatalosan egyik sem jelentkezett be hozzánk, mint szervező-rendezőkhöz és nem is köszöntöttünk pártokat. A Jobbik Magyarországért Mozgalom Székesfehérvár, mint az adományozó szervezetek egyike lett csupán egyetlen pártként a sok társadalmi szervezet között felsorolva és ezáltal köszöntve.Több pártról ezen a rendezvényen egy szó sem esett, azon a mondaton kívül, amit jómagam mondtam, hogy a Fejér Szövetség nem hisz a tömegpártok által nyújtott megoldásokban. Pártok képviselőiről meg végképp nem esett szó. Amennyiben valakit Önök felismertek ott, mint pártvezetőket, azok csupán magánszemélyként lehettek a rendezvényen jelen.


3. A résztvevő társadalmi szervezetek között viszont megengedhetetlenül hagyták ki a Történelmi Vitézi Rendet a felsorolásból, holott a legjelentősebb képviselettel jelentek meg a rendezvényen, s ugyanúgy önkényesen hagyták ki a Konzervatív 56-os Antibolsevista Szövetséget, a Gáspár Attila Zöld Kerekasztal Egyesületet, a Trianon Társaság Fejér megyei szervezetét, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesületet, a Fejér Mag Egyesületet, a Kassai Lovas Íjász Egyesületet.


Az még megbocsátható volna, ha ezek töredékét felejtették volna ki a sorból, azonban az már nem, hogy Önök az állítók és résztvevők és adományozók közül önkényesen válogatnak. Kérem, legközelebb, ha a Fejér Szövetség rendezvényéről tudósítanak, akkor minket kérdezzenek, a mi meghívóinkból és hivatalos honlapunkról (http://fejerszovetseg.blogspot.com) tájékozódjanak és/vagy olvassák el a székelykapu északi oldalán elhelyezett adományozó táblát és a tükörtábla hivatalos feliratát!

Önök közszolgálatot is teljesítenek, mikor tájékoztatják olvasóikat.
Megengedhetetlen ez a pontatlanság és félretájékoztatás!

A helyesbítést hasonló terjedelmű és pontos, a székelykapun elhelyezett feliratokat és adományozó táblát hűen tükröző módon kérem Önöktől a lehető leggyorsabban és legkörültekintőbben!


Dr. Boór Ferenc

A Fejér Szövetség képviselője
és egyben mint a Székelykapu kivitelezésért és állításért felelősséget vállalt magánszemély.
fejerszovetseg@gmail.com

1 megjegyzés:

  1. Kedves Ferenc !
    Köszönjük a meghívást, minden elismerésünk azért a hatalmas munkáért, szervezésért és nem utolsó sorban az összefogásért, mely által sikerült ezt a gyönyörű Székely kaput felállítani.
    Szebb jövőt !
    Magyari Enikő MNG pártoló

    Küldöm az általunk készített képeket óriásfileban, kérem minél hamarabb letölteni szíveskedjenek.

    http://www.oriaslevel.hu/files/get/0B6L_wCZol/2012.

    VálaszTörlés