2012. április 12., csütörtök

Bécsi - Hungaria semper libera - szimpózium

Tisztelt Hölgyeim és Uraim !

2012 március 30-án Bécsben az “Alte Rathaus-ban” szimpóziumot tartottak “Magyarország – veszély vagy reneszánsz Európa számára” és a mellékelt rezolúció került  kibocsátásra.

A szintén mellékelt petíciót “Hungaria semper libera” több mint 25.000 aláírással követelték a népek önrendelkezésének és az államok szuverenitásának betartását.


Bár az Európai Unióba való belépés önként történt, mégsem jelent beleegyezést a nemzetgazdasági és valuta politika szuverenitás feladásába, nem jelent beleegyezést egy olyan monetáris központi mechanizmusba,  amely minden demokratikus ellenőrzésen kívül áll, és nem jelent beleegyezést olyan ügyekbe való beavatkozáshoz, amelyek a nemzetállamok kompetenciájába esnek, mint például az alkotmány vagy a médiaügyek.
A központi fiskális mechanizmus létrehozása a demokratikus akaratérvényesülés kizárásával és a hatalommegosztás elvének semmibe vételével a demokrácia szempontjából aggasztó és főleg azokban az országokban, amelyek a régi keleti blokkhoz tartoztak, nagyon rossz érzéseket váltanak ki.
Európa projektje csak szuverén, önrendelkező, szabad államok és nemzetek alapján lehet egy sikeres és békés Európa .

Tisztelettel:
Melléklet: 2 kiáltvány (rezolúció)
Ha valaki még nem írta alá a “Hungaria semper libera” kiáltványt (rezolúciót), kérem, írja alá a neten!

Dr. Eva Maria Barki

A kiáltvány



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése