2012. szeptember 12., szerda

Ne féljetek! Kérdezzetek! Közellenes volt a csókakői rendőrakció?

Nagy öröm, hogy vannak, akik még képesek pártok és pártérdekektől függetlenül tisztséget betölteni és észreveszik, hogy a rendőrség csókakői mozsárágyúzása a leginkább a közember, az EMBER érdekeit, jogait, méltóságát sérti. Sok sikert Szabó Máténak, aki már nem először tesz olyat, ami a hatalom mámorban úszó vélemény terrorizmus híveinek nem feltétlen tetszik. 

Megismételjük a Fejér Szövetség álláspontját az akcióval kapcsolatban:

Az akció célja a megfélemlítés és megosztás volt.
Hogy sikeres volt-e, avagy csőd és teljes kudarc, az csak Rajtatok, rajtunk múlik.
Csókakőieken, fejéreken, fejér megyeieken, magyarokon.

S úgy tűnik vannak még "hivatalnokok", akik tán ugyanazt üzenik:

NE FÉLJETEK!

Csókakői rendőri akció: vizsgálódik az ombudsman

Hivatalból megvizsgálja az alapvető jogok biztosa, hogy Csókakő műveleti területté nyilvánításakor augusztus végén szükségesek és arányosak voltak-e a rendőri intézkedések - közölte Szabó Máté hivatala kedden az MTI-vel.

2012. szeptember. 11. kedd | Szerző: MTI


A közleményben emlékeztettek arra, hogy augusztus 25-én a rendőrség műveleti körzetté nyilvánítva lezárta a Fejér megyei Csókakőt, mert a megyei rendőr-főkapitányság úgy tudta, az Új Magyar Gárda ott avatja fel újoncait. 

Mint írták, a hivatalos rendőrségi tájékoztatás szerint a lezárás oka az volt, hogy az előzetes információk alapján a Csókakőre tervezett, be nem jelentett rendezvény megtartása jogsértő lett volna, ezen kívül pedig várható volt, hogy a résztvevők egy része bűncselekmény elkövetésére készül.
 Az avatást azonban nem Csókakőn, hanem Dunaföldváron tartották meg aznap.
    
Az alapvető jogok biztosa azt vizsgálja, hogy a rendőrség eljárása, a nagy létszámú rendőri jelenlét arányban állt-e "a megelőzni kívánt, ám végül meg sem valósult jogsértéssel". Vizsgálja azt is, hogy a település lezárásakor szükséges volt-e a polgárok szabad mozgáshoz való jogának korlátozása, arányos volt-e a rendőri fellépés a közrend és közbiztonság fenntartására irányuló előzetes szándékkal.
    
A közleményben kitértek arra: a helybéliek és jogvédő szervezetek által megfogalmazott kritikák szerint a feltételezett jogsértés nem indokolta volna Csókakő "megszállását" és hermetikus lezárását, a rendőrség nem működött együtt az önkormányzattal és a lakosokkal, mindeközben pedig Dunaföldváron "egy korábban feloszlatott társadalmi szervezet jogszabálysértő tagjaival szemben semmilyen módon nem lépett fel".
    
Az alapvető jogok biztosának munkatársai a helyszíni vizsgálat során felkeresték a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot, meghallgatták a csókakői polgármestert és a körjegyzőt.
Az elkészült vizsgálati jelentést Szabó Máté a közeljövőben küldi meg az érintetteknek.
    
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság augusztus 25-én úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy "bűncselekmény elkövetésének megelőzése és a település közbiztonságának fenntartása érdekében" nyilvánította műveleti területté Csókakőt. A rendőrök szombaton nulla órától délután három óráig fokozottan ellenőrizték a községbe bevezető utakat és a környező településeket; valamint korlátozták a bejutást a községbe: csak azokat engedték be, akik lakcímkártyával igazolni tudták, hogy helyi lakosok.

A település polgármestere, Fűrész György (Fidesz-KDNP) akkor úgy nyilatkozott: túlzottnak tartja a rendőrség által alkalmazott erőt; tudomása szerint mintegy háromszáz rendőr jelent meg aznap Csókakőn.

2010. július 22-én az Országgyűlés a szabálysértési törvény módosításával elzárással is büntethetővé tette a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet működésében való részvételt vagy nyilvános rendezvényen a szervezet egyenruhájának viselését.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat 

Vonatkozó bejegyzéseink:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése