2012. szeptember 1., szombat

"Újratöltött" Csókakő - számolt be az FMH tudósítója a fehérvári tüntetésről

A demonstrálók szerint a rendőrség jogsértéseket követett el

Csókakő újratöltve: tüntettek a falu lezárása miatt

Székesfehérvár - Demonstrációval tiltakozott csütörtökön a fehérvári városi rendőrkapitányság előtt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Jobbik és a Vértesalja Gyermekei a hétvégi csókakői falulezárás miatt.

2012. augusztus. 30. csütörtök | Szerző: Klecska Ernő, Fejér Megyei Hírlap
forrás: http://www.fmh.hu/hirek/20120830_csokako_miatt_tuntetes

Az eset ellen tiltakozó csoportok a Zichy liget fái alatt szólaltak föl (Fotó: Nagy Norbert)
Mint lapunk beszámolt róla: bűncselekmény jövőbeni elkövetésének gyanúja miatt körbevette a rendőrség Csókakőt szombaton. Az eset ellen tiltakozó csoportok most  - összefoglalva az eseményeket - ez ellen szólaltak fel a Zichy liget fái alatt. Az alkalmi szónokok közül többen egyenesen azzal vádolták a rendőrséget, hogy lehallgatták őket, hiszen mindig tudták, hogy éppen merre mennek.
Fotó: Nagy Norbert
Egyikük úgy fogalmazott, hogy a magát nemzeti meggyőződésűnek nevező politikai csoportoknak is joguk van véleményük kifejtéséhez. A demonstrálók között több egyenruhás csoport is volt. Mező Balázs, a Jobbik fehérvári szervezetének elnöke jogászként arra hívta fel a figyelmet, ha tényleg volt lehallgatás, akkor az törvénysértő, hiszen arra csak bírói engedéllyel kerülhet sor. A Jobbik jogsegélyszolgálatának munkatársaként is dolgozó fehérvári önkormányzati képviselő szerint a hatóságoknak nem lenne szabad összekeverniük a betiltott Magyar Gárdát az Új Magyar Gárdával, amelynek tagjait végül nem Csókakőn, hanem Dunaföldváron avatták fel szombaton.

-------------------- Eddig az FMH beszámolója -------------------------

Mivel is, mitől is van "újratöltve" Csókakő?

A helyzet az, hogy mi is ott voltunk legalább ugyanannyian, ha nem többen, mint a cikkben szereplők, és a rendezvény egyetlen (!) szónokán kívül mi sem, ahogy más sem szónokolt. Történetesen ő elmondta azt is, hogy kik voltak a szervezők, s a Jobbik nem volt köztük, csupán együttérzőként, avagy egyetértőként vett részt a fehérvári vezetőség. A fotós ott volt és sikerült olyan felvételeket készíteni, hogy a HVIM és a Vértesalja Gyermekein kívül senki ne lássék, ha lehet.

Hogy a cikk írója ott lett volna - értsd: szellemileg és lelkileg - az a cikket olvasva már nem annyira biztos. Úgy-e az a mondat, hogy egyenruhás csoportok is voltak, nem ellenszenvet, hanem együttérzést akart sugallni?! Biztos azt akarta ezzel írni a szerző, hogy nemcsak egyenruhások voltak, sőt! Úgy-e az egyenruha önmagában még nem elítélendő? Úgy-e nem baj, ha nem kisdobos és nem is úttörő?

Úgy-e nem azt akarja a tudósító sugallni, hogy az ne zavarja az egyszerű lakost, hogy egy falut máig megmagyarázatlanul zártak el a rokonságától vagy éppen arra látogatóitól? Úgy-e ő is átérzi, hogy az megfélemlítő?! Úgy-e egyetért azzal, hogy az szóvá tehető, hogy ez nem volt éppen felemelő, sőt, inkább volt sértő és jogainkat, a jóérzésünket és méltóságunkat is megkérdőjelező?!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

A cikk szerzőjének ajánlott - nyugi, nem rovásírással írt - olvasnivaló: Tüntetés Fehérváron az indokolatlan rendőri megszállások ellen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése