2012. október 8., hétfő

Fejér üzenet: Az idő közeleg! Október 23. - Jogfolytonosságot!

1956 üzenete az 56. évfordulón: Jogfolytonosságot!

A nemzeti egység jegyében, a legfőbb nemzetstratégiai feladat előtérbe helyezésével  hirdette meg a Magyarok Világszövetsége az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc 56. évfordulóján megtartandó megemlékezését. Rácz Sándor és Molnár V. József lesznek az ’56-osok vezérszónokai. Fellép a Kárpátia együttes.

Október 23-án az MVSZ kérésére lezárják a Kossuth Lajos utcát, és az MVSZ székházával szemben felállítják az emelvényt, oda, ahol 6 évvel ezelőtt, az akkor a FIDESZ által meghirdetett nagygyűlés pódiuma állt.

A nemzeti összefogás jegyében a rendezvényre meghívták a köztársasági elnököt, valamint a parlamenti pártok vezetőit, kivéve a szocialisták és a gyurcsányisták vezetőit. Ugyancsak a nemzeti összefogás jegyében meghívták az ’56-os szervezeteknek az 56. évfordulóra alakult ad hoc bizottságát, valamint az összefogásra kész valamennyi civil szervezetet.

A megemlékezésnek két ’56-os vezérszónoka lesz, Rácz Sándor és Molnár V. József személyében. Rácz Sándor az 1956-os Nagy-Budapesti Központi Munkástanács elnöke, akit 1956 decemberében, 23 éves korában életfogytiglanra ítéltek, és 1963-ban, az általános amnesztiával szabadult, ma a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke. A Magyarok VIII. Világkongresszusa felkérte és meghatalmazta őt, hogy legyen élharcosa a legfontosabb nemzetstratégai ügynek: kezdeményezze a magyar állam vezetői felé a Magyarország alkotmányos jogfolytonosságát helyreállítani hivatott nemzetgyűlés haladéktalan összehívását.

Molnár V. József 1956-os szabadságharcos, akit a forradalom napjaiban vállalt szerepéért ugyancsak börtönbüntetéssel sújtottak, ma a Magyarok Szövetségének szakrális vezetője, a Magyarok VIII. Világkongresszusán fontos szerepet vállalt a magyar nemzet új meghatározásának megalkotásában.

Rácz Sándor és Molnár V. József együttes szereplése egyszerre üzeni a nemzeti összefogás, valamint a jogfolytonosság helyreállításának halaszthatatlan voltát, hiszen „történeti alkotmányunkon kívül nincs és nem is lehet életképes magyar nemzet” – fogalmaz a magyar nemzet új meghatározása és a Magyarok VIII. Világkongresszusának Záró-nyilatkozata.
1956 üzenete az 56. évfordulón: Jogfolytonosságot!

A megemlékezésre Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke meghívta Bődi Szabolcsot, a Magyarok Szövetsége elnökét is, aki a meghívást elfogadta. A megemlékezésre várják mindkét szervezet budapesti és vidéki tagjait és híveit.

Az október 23-án, 16 óra 30 perckor kezdődő megemlékezést, várhatóan19 óra körül, a Kárpátia együttes Neveket akarok hallani! című fellépése zárja.

A megemlékezésre minden hazafias érzelmű magyar embert várnak, már csak azért is, mert 200 méterrel odébb, ugyancsak a Kossuth Lajos utcában, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél Gyurcsány és Millás társai szándékoznak, 50 ezer fővel meghirdetett, ’56-os (ellenes?) tüntetést tartani.

MVSZ Sajtószolgálat
7613/121008

Közlemény: A Fejér Szövetség, mint az MVSZ természetes szövetségese, az MVSZ elmúlt évtizedekben folytatott küzdelmei, Rácz Sándor és Molnár V. József iránti mély tiszteletből a Magyarok VIII. Világkongresszusa stratégiai céljaival azonosulva és a nemzeti egység létrehozásának "fejér" útjának rendületlen reményében - eltekintve azon körülményektől, amelyek továbbra sem tisztázottak a Magyarok Szövetsége és vezetése múltbéli és jelenbéli ellentmondásosságában - részt vesz a nagygyűlésen és erre buzdít minden józan fejér megyei hazafit!

Tegyünk hitet jelenlétünkkel világosan és egyértelműen 56 üzenete mellett!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése