2013. január 9., szerda

Morvai Krisztina és Gaudi Nagy Tamás levele Borbély József védelmében

Az intézményesült törvénytelenség mintapéldája lehet
forrás: HUNGÁRIA TÁVIRATI IRODA - HTI 


Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás nyílt levele Polt Péter legfőbb ügyész részére:
Haladéktalanul szüntessék meg a Borbély Józseffel szembeni eljárási jogsértéseket 

Legfőbb Ügyészség
Dr. Polt Péter legfőbb ügyész úr részére

Budapest

Mint emberi jogok védelmével foglalkozó nemzeti jogvédők és európai parlamenti, illetve országgyűlési képviselők kötelességünknek érezzük, hogy felhívjuk a közvélemény és az ügyben érintett döntéshozók és szervek, így a T. Legfőbb Ügyész Úr figyelmét is a Borbély Józseffel, a TEMPO Párt elnökével szembeni kirívó eljárási jogsértésekre, amelyek haladéktalan megszüntetése feltétlenül indokolt.

Az elmúlt napokban számos megkeresést kaptunk jó szándékú, aggódó emberektől, hogy súlyos emberi jogi jogsértések történtek Borbély Józseffel szemben, aki évek óta szívós küzdelmet folytat társaival együtt többek között a korrupció és a felszámolási-maffiák ellen.

Bár közéleti tevékenysége során sok közéleti szereplő között minket is bíráló véleményt fogalmazott meg, jogvédőként elengedhetetlennek tartjuk, hogy fellépjünk jogainak védelme érdekében, mivel esete jól példázza, hogy az önkény a jogalkalmazásban milyen hátrányos következményekhez vezethet, és mint ahogy korábban is kiálltunk a koncepciós eljárások jogsértettjei mellett, most is fel kell emelnünk szavunkat.

A Kossuth Holding Zrt. nevű, felszámolással foglalkozó társaság működésének törvényessége vonatkozásában Borbély József és Minda Zoltán kritikus véleményt és tényállításokat fogalmaztak meg, amiért velük szemben rágalmazás vétsége miatt büntetőeljárást indítottak. A vád képviseletét a Pesti Központi Kerületi Bíróság eljáró bírójának felhívása alapján az ügyészség vette át. A bíróság elmeorvosi-szakértői vizsgálatot rendelt el Borbély József tekintetében, aki a vizsgálat időpontjában megjelent igazolt módon, majd miután 20 perc után nem érkezett meg a szakértő, eltávozott a helyszínről.

Másnap 2012. december 7-én Kajtor Gergely eljáró bíró ügyészi indítvány nélkül az eljárási cselekményeken való részvétel biztosítására hivatkozással elrendelte Borbély József előzetes letartóztatását az elsőfokú  ügydöntő határozat hozataláig és ideiglenes elmeállapot megfigyelését az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI), amelynek foganatosítására azonnal sort kerítettek. Az érintett fellebbezésének elbírálására a napokban kerül sor, dacára annak, hogy a törvény soron kívüli eljárást ír elő.

Idén január 2-án Borbély József egészségi állapota megromlott, agyvérzésre utaló tünetek merültek fel, ezért őt január 7-én átszállították a tököli rabkórházba. Zagyva György Gyula képviselőtársunk ma meglátogatta: állapotát és ellátását immár kielégítőnek találta.

Az előzetes letartóztatásnak rágalmazási ügyben, ilyen körülmények között történő elrendelése sérti a büntetőeljárási törvény vonatkozó rendelkezéseit, mivel a bíró által hivatkozott indok nem állt fent az elrendeléskor figyelemmel arra, hogy Borbély József nem vonta ki magát egyetlen eljárási cselekmény alól sem, és az ügy összes körülményére tekintettel a kényszerintézkedés megtorló jellegűnek, büntetést előrehozónak minősül, ráadásul rágalmazás esetén az állandósult bírói gyakorlat szerint szabadságvesztést nem szabnak ki.

A foganatosítás kapcsán több, jogsértésre utaló körülmény merült fel a csomaghoz jutás, telefonos kapcsolattartás engedélyezése és a védővel való kapcsolattartás körében, továbbá a fogva tartott két betegségének gyógyszeres ellátása, kezelése hiányos volt, ez utóbbi vezethetett az állapotának megromlásához.

Mindezeken túlmenően - az általunk megkeresett védő tájékoztatása szerint - az IMEI az ideiglenes elmeállapot-megfigyelés  további 30 napos meghosszabbítását javasolta a bíróságnak.

Itt kell utaljunk arra, hogy Szabó Máténak, az alapvető jogok biztosának tavaly októberi jelentése szerint az IMEI-ben gondozottak elhelyezése, ellátása sérti az élethez, az emberi méltósághoz és az egészséghez fűződő jogokat. Jelen ügyben az alapjogi biztos is megkeresésre került.

Álláspontunk szerint az elmegyógyintézeti kezelés és megfigyelés visszaélésszerű alkalmazása az európai jogállamisággal nem egyeztethető össze, hanem a legdurvább diktatórikus időket idézi, amikor ez közismerten kedvelt eszköz volt a "rendszer ellenségeinek" kiiktatása érdekében.

Éppen ezért tartjuk fontosnak a jövőre nézve is, hogy a Borbély József elleni eljárás a legnagyobb nyilvánosság mellett, a törvénysértésre gyanút adó tényezők teljes kivizsgálása és a jogszabályok maradéktalan betartása mellett történjék.

A fentiekre figyelemmel kérjük T. Legfőbb Ügyész Urat, hogy a Borbély József ellen folyamatban levő büntetőeljárást (PKKB 31.B.25.714/2010) és kényszerintézkedést a maguk egészében és a fentebb felsoroltakat teljes körűen kivizsgálni szíveskedjék a törvénysértések maradéktalan és azonnali megszüntetése érdekében.

Kérjük, hogy a vizsgálat eredményéről soron kívül minket és a nyilvánosságot tájékoztatni szíveskedjen.

http://www.hungariatv.hu/morvaikrisztina
http://www.hungariatv.hu/drgaudi

--
Hungária TV
Hungária Távirati Iroda - HTI
www.hungariatv.hu
www.youtube.com/user/hungariatv/videos

---------------------------------- s egy vonatkozó levél  a postaládánkból ---------------------------------
Tisztelt Szerkesztőség!

Egy nyomasztó ügyre szeretném felhívni a figyelmüket.
Szerintem az egész országra tartozik az, amivel most találkoznak.
Kuszának látszó eseményekről olvashatnak és láthatnak filmeket.


Borbély Józsefet 2012. december 7-én a bírósági tárgyalóteremből dr. Kajtár Gergely bíró előzetes letartóztatásba helyezte, és elszállíttatta igazságügyi elme-szakorvosi megfigyelésre és vizsgálatra.
Ennyit felvezetőnek.

A történet többi részét az alábbiakban a Tempo Párt honlapjáról 1:1 másolva ismerhetik meg, megjegyzés nélkül.

************************************************************

A valósággal nem egyező okokra hivatkozva csukták le Borbély Józsefet!

Bizonyíték: A valósággal nem egyező okokra hivatkozva csukták le Borbély Józsefet

A mai tárgyaláson ami 2012 December 07.én 8:30 -ra lett kitűzve, a bíró - Kajtor Gergely zugbíró-"aki tárgyalta volna a közvádra áttett rágalmazási, Kossuth Holdingos maffia pert , tárgyalás nélkül azonnal előzetes letartoztatásba helyeztette Borbély József Kormányzót.
Azért tette a bíró,- indokolta - hogy elmeállapotát vizsgálják, 30 napon keresztül.
Félő, hogy mint a Mindszenti Bíboros ellen alkalmazott Rákosista erőszakot és kényszert alkalmaznak a Kormányzó ellen a maffia érdekében.
A hivatalos szervek nem tudják (vagy nem akarják) hová vitték be a Borbély Józsefet

Borbély József agyvérzése és az IMEI álláspontja - Lippai László ügyvéd


Frissítések :
______________________________________________________________________________

2013 01.07. 08:16

dr. Lippai László ügyvéd Úr, Borbély József feleségét, arról tájékoztatta, hogy Borbély Józsefet a Tököli rab-kórházba szállították a hétvégén, de sajnos meglátogatni nem tudja a holnapi nap folyamán, egyéb tárgyalásai miatt. Mivel személyesen sem az IMEI -ben, sem a Tököli rab-kórházban nem volt ma, -csak telefonon tudott érdeklődni- ezért a hírt annak megfelelően kell kezelni, monda.
dr. B Levente ügyvéd Úr ma egy beadványt tett, miszerint Borbély József ügyét halaszthatatlanul tárgyalják másodfokon - az egyébként is kétes intézkedés miatt- az azóta történt súlyos egészség károsodását , valamint a már korábban lezárt vizsgálatot figyelembe véve, hiszen innentől okafogyottá vált a fogva tartása (ami amúgy sem volt törvényes).
 
Mivel rengeteg megkeresést intéztünk a képviselő urak felé, ezért ma már megmozdultak többen az ügyben , de elsősorban ami biztató az Zagyva Gyula Képviselő úr tevékenysége, ma több helyen érdeklődött és a holnapi nap személyesen keresi fel Borbély Józsefet egyéb cselekvési tervvel a "zsebében".


2013 01.07.12:31

A harminc nap megfeszített munkánknak köszönhetően, ma reggel az Országos Betegjogi, Ellátott jogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ  (OBDK) vezetője dr. Novák Krisztina telefonon tájékoztatott minket, hogy a feléjük személyesen benyújtott közérdekű bejelentést és a bejelentés kiegészítést, kivizsgálják az IMEI-nél személyesen még ma .
 
A fejleményekről később hivatalos tájékoztatást adnak ki részünkre.



2013 01.07. 07:48

Nem várunk csodát egyik képviselőtől sem, de amit emberileg meglehetne tenni azt meg kellene tegyék, mint ember és mint képviselők.
 
Most már nem csak kapcsolatainkon keresztül, hanem hivatalos levélben is értesíttetünk képviselőket, a teljesség igénye nélkül dr. Ángyán József, dr. Vona Gábor stb.
Az, hogy a pártokráciáról' mi a véleményünk, az ebben a súlyos életveszélyes ügyben, a legkevésbé sem számít, hiszen nem pártról, hanem emberéletről van szó és ha ebben az ügyben a segítség ezen múlik az nem túl biztató dolog
.

_____________________________________________________________________________________
2013 01. 06. 16:34

Az idáig megkeresett Jobbikos képviselők sem mernek mozdulni, pedig nekik be lehetne menni jogilag !

Most kaptuk a hírt, hogy a külföldi diplomáciát sem engedik be az IMEI-be !



2013 01.06. 13:52

Aggasztó információkról lett tudomásunk, ezért az egyéb cselekvés mellett, az dr. Lippai László ügyvéd úr próbált kapcsolatba lépni az IMEI-vel

dr. Lippai László felhívta telefonon 2013 01. 06.-án 13:40-kor az IMEI-t beszélt az ottani ügyeletes kezelőorvosal dr. Nóga Imrével aki azt a felvilágosítást adta az Ügyvédúrnak , hogy Borbély JÓzsefről semmilyen információt nem adhat még a megbízott ügyvédnek sem sőt Ő maga
 AZ ÜGYELETES ORVOS sem nézheti meg Borbély József állapotát. A mai napon pedig a személyes kapcsolat felvételre sem kerülhet sor! (AKKOR MILYEN ORVOS VIGYÁZ RÁ , HA A KEZELŐ ORVOS SEM LÁTHATJA?)

E közben az ORFK ügyeletét is hívtuk és életveszély elhárításában kértük a segítséget , az ügyeletes tiszt segítséget ígért. Tapasztalatunk szerint 107-es telefon hívása után egy ügyeletes nő vette fel a telefont és igen arrogáns módon és ordítva kérte az adatainkat,
 - amit neki nem akartunk megadni , (csak az ORFK-nak) nem is adtuk meg!- nagy nehezen kapcsolta csak az ORFK ügyeletét, ezért külön panasszal élünk!

Majd meglátjuk !

(...)December 7-én egy magánvádasnak indult rágalmazási ügy tárgyalásán az eljáró bíró mindenki számára váratlanul előzetes letartóztatásba helyezte, és elmekórtani kényszermegfigyelésre utalta be Borbély Józsefet, a Tempo Párt elnökét, önjelölt “kormányzót”, egykori gyáriparost, rögeszmés igazságkeresőt. A terembe három csuklyás kommandós lépett be, közrefogták és megbilincselték Borbélyt, aki eközben arra szólította föl az ügyészt, hogy „a törvényes állapotot állítsa helyre, és a zugbírót tartóztassa le”. A letartóztatott még a családjával sem tarthat kapcsolatot, és akár egy évig is húzódhat a fogvatartása egy olyan cselekményért, amiért még bűnössége esetén is valószínűleg csak pénzbüntetést kapna.

„Ma Magyarországon, egy bírósági tárgyalásról kommandósok hurcolják el azt a személyt, aki a korrupció feltárásával és a történelmi államok sorában létező államunk jogrendjének jogfolytonosságát hirdetve, nem akar beletörődni a hamis törvénykezés jogrendjébe, a következmények nélküli hazugságállam, látszat igazságszolgáltatásának, butaságaiba?”


2013 01.04. 23:02

A mentő központi számát hívtuk - ma már nem először- és kértük a szolgálatvezető főorvost. A hívást vette 21:42 –kor. Bejelentettük a tudomásunkra jutott életveszélyes helyzetet, közölve vele, hogy az IMEI-ben levő Borbély József agyvérzést kapott, mint megtudtuk azt az őt meglátogató ügyvédtől.
A Főorvos a mentést elutasította annak ellenére, hogy az törvényi kötelezettsége lenne, vagyis megtagadta a mentést, amivel a törvény előtt számolnia kell majd, mert az eset kivizsgálásában sem volt hajlandó részt venni és nem győződött meg a valódi helyzetről.

Közben kaptunk telefonhívást egy másik ügyvédtől, aki figyelemmel kísérte az eseményeket az előzetes elrendelésének pillanatától megalapozott véleménye, hogy az azóta eltelt időben megtörtént események illetve a jelenlegi állapot egyértelműen a Borbély József likvidálására utal.(az előző ügyvédi véleményt ez megerősítette)
Mégpedig a következőképpen, „a letartóztatása óta nem engedték a közelébe a családot, ezzel feszültség alatt tartva Őt és feltehetően egyéb szerek és módszerek alkalmazásával előidézték az agyvérzést, majd megtagadták tőle az orvosi ellátást, így biztosítva a tartós egészségromlását illetve a külső orvosi segítséget szándékosan távol tartják ezzel azt okozva, hogy független orvos láthassa, azelőtt amíg segíteni lehetne, ha nem kap segítséget azonnal, halállal is végződhet.”


BÁRKI, AKI EZEN SZAKTERÜLETEN DOLGOZIK ÉS RÁHATÁSA VAN ILLETVE AZONNAL KITUDJA ONNAN HOZNI MEGFELEŐ ORVOSI ELLÁTÁSRA AZ AZONNAL CSELEKEDJEN!
A FELELŐSSÉG MINDEN EDDIGI HIVATALI ÉS HATÓSÁGI SZEMÉLYT TERHELI, AKIK AZ ÜGYBEN KÖZREMŰKÖDTEK ÉS KZREMŰKÖDNEK AKÁR A PASSZIVITÁSUKKAL IS!

MÉG EGY HÍR JÖTT, AZT ÜZENTÉK AZ ÜGYVÉDEKNEK, HOGY AKI EBBE AZ ÜGYBE BELENYÚL AZ KIVÁGJÁK AZ ÜGYVÉDI KAMARÁBÓL!NA HOL AZ A NEMZET JOGÁSZA AKI ETTŐL SEM FÉL!!!!???


2013 01.04. 22:18

Most kaptunk egy telefonszámot egy neves jogászhoz, akit azonnal felhívtunk (neve elhallgatását kéri). Elmondtuk neki a helyzetet. Azt mondta" HA SENKI NEM MOZDULT MEG AZ ÜGYRE AKKOR SAJNOS AZ A HELYZET, HOGY JÓZSIT LIKVIDÁLNI AKARJÁK, ÉS ITT AZ IMA ÉS VALAMI CSODA AZ AMI SEGÍTENI TUD"

Nos gyerekek nem tudok erre mit mondani , ez nem történhet meg !


2013 01.04. 21:25

Újabb részleteket ismerhettek meg a fogolyként agyvérzésen átesett Borbély József állapotáról. A beszélgetésből kiderül, hogy befejeződött a vizsgálata, már a zárójelentést adták volna ki neki, amikor megtörtént a baj.
A videó végén Pintér Sándort szólítjuk meg.

SEGÍTSETEK! Borbély József agyvérzése után is fogoly, nem viszik kórházba



2013 01. 03 14:55
(MTI)
Budapest, 2013. január 2., szerda (OS) - 2013 01. 02.
(...) letartóztatott még a családjával sem tarthat kapcsolatot,(...)
Link


2013 01. 03. 13:35

Városjáró ügyintézés Borbély József érdekében (vágatlan - 2013.01.02)
Alapjogi Hivatal, Betegjogi Biztos, Főügyészség, Katonai Ügyészség, IMEI. 

2013 01. 02. 18:02

Alapjogi Hivatal, Betegjogi Biztos, Főügyészség, Katonai Ügyészség, IMEI. Tauzin Krisztinával és Szabó Attilával ma végigjártuk ezeket a fogolyként sínylődő Borbély József érdekében.

*

Városjáró ügyintézés Borbély József érdekében (vágatlan - 2013.01.02)

*
A legérdekesebb a polipábra:

Mindehhez további adalék az alábbi kép arról, hogy a Bv ír levelet három nap elteltével az előzetes letartóztatást elrendelő bírónak, ugyan szíveskedjen indokolni döntését. Gyakorlatilag senkinek nem volt tudomása Borbély József tartózkodási helyéről, állapotáról. Családjával kapcsolatot nem tarthatott, ügyvédet nem engedtek hozzá sok nappal letartóztatása után sem – ez derül ki a fentiekből.

És most a kép egy levélről a Bv-től:



Íme a jog erőszak-formája egy olyan ügyben, ami miatt karhatalmi erőnek szükségtelen volt a jelenléte, és ami miatt vélhetően egy helytelen bírói döntés maradandó egészségkárosodással járó állapotot eredményezett egy vélhetően törvénytelenül kényszerintézkedés alá vont személynek.

Arra kérem a tisztelt Szerkesztőséget, hogy a tájékoztatás eszközével élve tegyék nyilvánossá Borbély József ügyét! Ne érdekleje Önöket, ki és mit szólhat le telefonon, vagy hogyan működik most is a kézivezérelt államgépezet! 

„Ma nekem, holnap neked!” – elvén ettől kezdve bármelyikünkre FEMA-tábor céllal elmeorvosi és fogvatartási eljárások várhatnak akár egy rágalmazási ügyben is, ha az érintett téma kínos?

Borbély Józsefről mondtak sok dolgot. Lehet szeretni, vagy nem szeretni. Ám egyet nem lehet megtenni vele sem, hogy így bánjanak vele. Ha dédnagyapám bérese az állatokkal így bánt volna, ő bizonyosan elkergeti a legényt. És az a legkevesebb! Ha éppen nem kurtavasban viteti el. Mert ezek így bántak, tekintetüket félrefordítva és egymásra mutogatva egy kínos ügyeket a hatályos rendeleteket felhasználva eredményesen feszegető hazafival.

Bízom bátorságukban! Mert mint kiderül a hírek frissítései között, alig volt ember, aki elvállalta volna a jogi képviseletet.

Budapest, 2013. január 7.

Üdvözlettel:
Lengyel Károly

Továbbította:
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése