2013. augusztus 16., péntek

MVSZ háromnegyed százados évforduló a Szent Korona jegyében

A Szent Korona kicsinyített mása

Elkészítette a Szent Korona kicsinyített mását egy magyarországi cég. A mintegy 10 cm átmérőjű Szent Korona replika, egy üvegharanggal leborítva, egy tetszetős dobozban helyezkedik el. Bemutatása augusztus 18-án, a Magyarok Világszövetsége alapításának 75. évfordulóján, a Magyarok Világszövetsége székházában megtartandó ünnepi nemzetpolitikai konferencia során lesz.

A Magyarok Világszövetsége támogatja a Szent Korona kicsinyített másának forgalomba hozatalát, mert úgy véli, hogy ez elősegíti a Magyarok VIII. Világkongresszusa által hozott határozatok életbe léptetését, amelyek Magyarország jövőjét a Szent Korona jegyében jelölik meg. A Magyarok VIII. Világkongresszusa egy évvel korábban, augusztus 20-án fogadta el Zárónyilatkozatát, amely leszögezi, hogy a Szent Korona tanra épülő történelmi magyar alkotmányon kívül „nincs és nem is lehet életképes magyar nemzet”.


A Szent Korona replika dobozán a Világkongresszus jelmondat olvasható: Jövő a Szent Korona jegyében!, valamint Kocsis István lényeglátó megállapítása: „A Szent Korona Isten gondolata a magyar népről… a magyar küldetésről.”Tartozékként a Magyarok VIII. Világkongresszusa nemzetstratégiai konferenciájának előadásait tartalmazó kötet szolgál.

A Szent Koronának a Tradíció Manufaktúra Kft. által sok kézimunkával készített kicsinyített mása várhatóan 70 ezer forintos áron kerül forgalomba, ám a bemutató alkalmával, az MVSZ rendezvénye keretében 55 ezer Ft-ért lesz megvásárolható.

MVSZ Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése