2013. október 17., csütörtök

Acta deviza a'la Léhmann (3)

S érkeznek levelesládánkba folyamatosan - no nem hitel-, de hiteles - levelek:

DR. LÉHMANN GYÖRGY  (8600 Siófok Szűcs u. l. - tel. 84/313-176  és 06-20/49-39-85l)  ügyvéd irata  e-mail: lehmann@invitel.hu
============================================================

Már számolatlanul kapják a pofonokat a bankok 
a bíróságoktól

Két nappal ezelőtt kézhezvett alábbi kereseti kérelmemnek megfelelő, szerződési feltétel érvénytelenségét megállapító Fővárosi Törvényszéki ítéletnek legfőbb értéke az, hogy pontosan annak megfelelően hozott döntést a bíróság, ahogy a Kúriának 2/2012. (XII.10.) PK Véleménye valamint az Európai Bíróság előzetes döntéshozatali eljárásaiban hozott ítéleteiben ezt meghatározza.

Hivatalból észlelte az ítélet 6. oldalán irt indokolás szerint azt, hogy a kölcsönszerződés törvényi előírást sértett azzal, hogy nem tartalmazza a szerződés a teljes hiteldíjmutató számítása során figyelembe nem vett egyéb költségek pontos összegét, ezért megsértette a szerződés aláírásakor hatályos 1996. évi CXII. tv. 213. § 1. bek. b. pontja szerinti kogens rendelkezését.

Törvénysértés folytán a 2/2012. PK Vélemény rendelkezését figyelembe véve a keresetlevelemben megjelölt vitatott szerződési feltétel tisztességtelenségét az ítélet már nem vizsgálhatta.

----------------------------

Ennek az itéletnek alapján megállapítható az, hogy nem tudok annyi semmiség megállapításra alkalmas okot megjelölni, hogy a bíróság még egyet, vagy többet ne találjon.

Bizonyítottan olyanok a bankok által diktált devizában nyilvántartott kölcsönszerződések, mint az állatorvosi ló. Minden elképzelhető betegség – hiba – fellelhető ebben.

A bankok magatartása pedig ezek után a törvényességgel kapcsolatosan olyan, mint annak a mesefilmben harciaskodó alaknak magatartása, aki azt követően, hogy a harcban már két keze és két lába is elveszett, még mindig nem ismeri be vereségét.

Siófokon 2013. október 13.

Léhmann György




Fejér Szövetség Sajtószolgálat 

Acta deviza a'la Léhmann (2)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése