2013. október 17., csütörtök

KAMU, ami előbb, mint utóbb csapja ki már a biztosítékokat?!

Elég volt a "Hol volt, hol nem volt" kamu todományból!

Megjelent egy cikk.

Már megint. Telis-tele adatokkal, amelyekről már nem egyszer olvashattunk és szólhattunk, s amelyek valóságtartalmára kaptunk - szerencsére egyre kevésbé hallgatag - elfogulatlan kutatóktól kőkemény (tehát tömérdek mennyiségben) sziklák közül, földből előkerült, kézzelfogható, azaz szikla-szilárd bizonyítékokat. Hogy mit is jelentek, s hogy éppen mit nem is bizonyítanak. A fenti cikk azonban az őslakosok magas műveltségét - már megint - takargatva, elhallgatva még mindig dél-keletről származtat a Kárpát-medencébe  félművelt, csökött képességű bevándorlóknak tulajdonított - holott éppen nekik újszerű, míg az őslakosok által már évszázadok (ha nem évezredek) óta ismert - találmányokat.

Elég, ha csak a töredékét olvassa el valaki annak, amit az őstörténeti-történelmi rovatunk (http://fejerszovetseg.blogspot.hu/p/nem-jottunk-mi-sehonnan-sem.html) végén összegyűjtött bejegyzéseink tartalmaznak. 

Idézek inkább egy régi tagunk írásából erről itt, alant, mielőtt szétrobbanok a régészeti cikk csűrés-csavarásait végigolvasva.
"Megjelent egy tudósítás a Múlt-kor.hu-n, miszerint az újkőkor helyben lakó és bevándorló populációi mégsem (vagy alig) keveredtek egymással Közép-Európában.Ld. itt: http://www.mult-kor.hu/20131011_alig_keveredtek_a_foldmuvelok_a_vadaszogyujtogetokkel

Ezt mi eddig is így tudtuk, hiszen az újkőkor során a hazai régészeti leletekben nem jelentek meg a déli bevándorlók eszközei. (Fordítva viszont igen.) A cikk egy nagyon fontos kérdést feszeget: honnan, kitől, mely népcsoportoktól származik Európa újkőkori műveltsége és tudománya? Abban mindenki egyetért, hogy az állattenyésztés, a földművelés, a házépítés és a kiégetett kerámiakészítés az emberiség kialakulásának a legfontosabb mérföldkövei voltak, így talán nem is csoda, hogy ezen találmányok odaítélése ma már késhegyre menő vita tárgya.
 
Valójában persze, nem kellene hogy az legyen, hiszen minden európai nép kultúrája utódja ennek az ősinek. Tudjuk jól, hogy a Kárpát-medencéről van szó. Akárhogy csűrik-csavarják, ezek a fontos események itt történtek meg. Itt találkozott össze az a kétféle embercsoport, amelyekről szó van: az őslakó vonaldíszesek, és a bevándorló körösiek.

(...)
Vajon miért kellett a közel-keleti összefüggéseket elemezni?
Azok a déli bevándorlók tejivásra képtelenek voltak, ám az újabb híresztelések szerint ők tanították meg az ittenieket (akik genetikailag alkalmasak voltak a tejfogyasztásra) a „tejkészítésre”. Normális házat nem építettek (kunyhókban laktak), de megtanították az itt élőket a 30-40 méteres gerendavázas házak építésére. Agyag edényeiket napon szárították, de megtanították az őslakókat a kiégetett kerámia készítésére. Ásóbottal vakargatták a földet, de megtanították az ittenieket a szántásos talajművelésre...
Na persze.

Ők már csak ilyen tanítómesterek, közel-keletiek."
 

A teljes cikk: http://www.leventevezer.extra.hu/Keveredtek.pdf 

Ajánlom mindenkinek, aki tudja, hogy éppen mi nem jöttünk, de nem ám, ha már minden éppen azt bizonyítja, hogy itt volt a magyar őshaza - a jégkorszak óta bizonyosan. S közben? Jönnek és mennek a jött-mentek mondván minduntalan: mi vagyunk a kiválasztottak! Hogy mire is? Közel van már annak a napja, hogy a Napnál is világosabb lesz a válasz a Kárpát-medence minden őslakója számára, hogy mit is jelent, ha az ember nemcsak egy bérházba, hanem a saját házába megy önnön Hazájában haza.

Ferenc (az öreghegyi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése