2014. május 20., kedd

Már két éve tart az IGAZSÁG PERE Kajászóért

A PER, amelyet az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület - Fejér Szövetség indított a Kajászói Gazdatanács és a Gazdatanácsok Szövetsége képviseletében a Nemzeti Földalapkezelő szervezet és társa, Kiss Árpád ellen törvénytelen földbérleti szerződéseik semmisségének megállapításáért, e héten a másodfokú tárgyalással folytatódik Budapesten, 

2014. május 23-án (pénteken) 11 órától
a Fővárosi Törvényszék
(Budapest, V. kerület, Markó u. 27.)
II. em. 43. számú tárgyalótermében,

Amely per azzal kezdődött, hogy a Váli völgyben egy helyi gazda sem nyert egy deka földterületet sem a kormány által kifejezetten helyi, családi és kis gazdálkodóknak szánt földbérleti pályázatokon, amelynek eredményeképpen 20 évre bitorolták el idegenek a települési gazdák elől az állami földterületeket.

A gazdák
  1. panaszt tettek, választ sem kaptak.
  2. Tüntettek és petíciót fogalmaztak, de le sem köpték őket.
  3. Nagy nyilvánosságot kapott gazdagyűlést szerveztek Kajászón, újabb petíciót fogalmaztak meg, de továbbra sem méltatták figyelemre őket.
  4. Országos hírű, helyi törvénytelenségre figyelmeztető földfoglalást hajtottak végre, amit továbbra sem találtak válaszra méltónak a felelősök fenn, Budapesten, sőt, nyilatkozataikkal arra biztatták a törvénytelen bérlőt, hogy folytassa a törvénytelenséget.
  5. Végül már a határokon is túljutó hírű földfoglalással művelni kezdték azt a területet, amelyet a törvénytelen bérlő törvényi határokat sértve művelni kezdett, de az illetékesek a törvényesség helyreállítása helyett a kormányt is megtévesztve fenyegetőzni kezdtek.
Ne feledjük: az IGAZSÁG PERE tehát akkor kezdődött, mikor annak ellenére, hogy egyértelműen feltárták a helyi gazdák a Napnál is világosabb törvénytelenséget Kajászón, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet gyalázkodásba kezdett a törvényesség helyreállítása helyett, a bérlő pedig tovább fokozta a törvénytelenséget! S minthogy az NFA össze-vissza hazudozni, majd utólagos szerződésmódosítgatásokba kezdett a törvénytelenséget elkövetővel vállvetve, a közjogi harc földművelési háborúvá fejlett.
  1. Kajászó Gazdatanácsa és szövetségesei Szolidaritási Nagygyűlést szerveztek a törvényességért - mindhiába - és felhívással fordultak mindenkihez, hogy a helyi földterületek földhasználata felett törvényességi felügyeletet ellátó Gazdatanácsokat szervezzenek országszerte.
  2. Kajászó Gazdatanácsa választ követelt: Ki és mely területet és milyen jogon művel és nem művel? Válasz helyett elutasították őket.
  3. Kajászó Gazdatanácsa - mint birtokon belüli földművelő, mint a helyi földek törvényes felhasználásáért felelős állampolgárok - folytatták a földművelést (a harcot) a már halmozottan törvénytelenül elhanyagolt földterületen.
  4. Kajászó Gazdatanácsa választ ott követelt, ahova a helyi NFA irodáról küldték őket, de ahelyett, hogy az NFA székházában fogadták volna őket, őrző-védő szolgálatot és "bűnpártoló" nem helyi bérlőket kerestek és máig fenntartják a törvénytelenséget.
  5. A Gazdatanácsok Szövetsége és az NFA-t perelő Fejér Szövetség végső figyelmeztető tüntetést szervezett az NFA székháza elé és büntető feljelentést tett az NFA vezetése és ismeretlen tettestársai ellen.
  6. Az NFA legyilkolta a kajászóiak vetését és fenyegető pereket indított a gazdák ellen, de máig fenntartják a törvénytelenséget.
  7. A pert hosszú huzavona után egy évvel az Őszi szántást követően tűzték ki és a bíró a törvénytelenség vizsgálatát - eljárási szabályokat is megszegve - nem helytálló formai okokkal hárította el.
  8. Az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület - Fejér Szövetség fellebbezett.
S, ha nem hajlandó a Bíróság eljutni addig, hogy semmissé nyilvánítsa a törvénytelen szerződéseket, akkor a szövetség továbbmegy. Addig megy, míg el nem éri, hogy ami törvénytelen, az legyen a törvény szolgái szerint is törvénytelen!

Vagy van talán valaki ebben az országban, aki azt tanácsolja a gazdáknak és szövetségeseiknek, hogy hunyászkodjunk meg ahelyett, hogy a törvénytelenséget megszüntessék ott, ahol az már minden határon túlment és 20 évre alázza meg mindazokat, akik szót mertek emelni a törvénytelenség ellen?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése