2015. július 14., kedd

Állampolgári kötelesség a törvénytelenségek elleni közjogi harc

A közszolgálati és kereskedelmi sajtó figyelmébe ajánlva
A közjogi harc folytatódik az állami törvénytelenségek felszámolásáért

Tisztelt Sajtószerkesztőség!

Ezúton ajánljuk figyelmükbe:
  1. A mai napon nyilatkozott a Klubrádiónak Böcsödi Gergely, a kajászói Őszi Szántás és Tavaszi Vetés főszereplője amiatt, hogy a 2005-ös gazdatüntetésen résztvevő gazdák és Ángyán József "hátán" magasra jutott Jakab István (MAGOSZ) a kis- és családi gazdálkodók véleményének megkérdezése nélkül az állami földek privatizációját kezdeményezte. A riport itt visszahallgatható: http://www.klubradio.hu/bview.php?bid=archiv_n; a 2015.07.14 07:58:59-es blokkban a 12:59-17:14 percig (Kajászó) és a folytatásban is a blokk végéig!
  2. A Szolidaritás Kajászóért még folyik (névvel és legalább 1000Ft/fő-vel - Fejér MAG Egyesület 11736006-20401159 számú OTP bankszámlára utalva - még csatlakozhat bárki a szolidaritás közösséghez).
  3. A múlt héten juttattuk el az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület és a Gazdatanácsok Szövetsége nevében Phil Hogan EU biztosnak és Ryan Dermotnak a hortobágyi állami földbérletekre vonatkozó visszaélésekkel kapcsolatos petíciónkat. (a levél és a beadvány a honlapbejegyzésünk végén olvasható).
  4. Az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület a Strasbourgi Bírósághoz fordul jogorvoslatért amiatt, hogy a magyar bíróságok és a Kúria is elutasította keresetét a máig törvénytelen szerződésben álló és a semmis pályázati szerződést törvénytelenül fenntartó Nemzeti Földalapkezelő és Kiss Árpád nádarató, tetőfedő vállalkozó ellen azzal az indokkal, hogy bár a kereset alapja jogos, azonban az érintett gazdákat tagjai között tudó egyesület nem perképes, minthogy közvetlen anyagi haszna nem származnék abból, ha az "igazságszolgáltatás" kimondaná a törvénytelenséget.
  5. Böcsödi Gergely panasszal él és, ha szükséges, a Kúriához fordul azon bírói túlkapás miatt, amelyet az NFA által bosszúhadjáratként indított perben hozott döntéssel gyakorolt másodfokon a Székesfehérvári Járási Bíróság ellene.
  6. Nyílt levéllel fordultunk, mind a magyar hatalmi szervekhez (országgyűlés, kormány), mind pedig a lakossághoz az EU által kezdeményezett "transzatlanti szabad-kereskedelmi megállapodások jóváhagyásának megtagadása érdekében
Csupán csak ennyi. Egyelőre.
Emlékszünk, hogy egyszer már voltak tízezren együtt a Hősök terén, akik értették:
"... a deviza trükkel a házaitokat veszik el, míg a földdel, a föld-trükkökkel a hazátokat veszik el vidéken és Budapesten, Baranyában, Fejérben, Kis- és Nagy-Kunságban, Borsodban, Hortobágyon és Debrecenben ..."
http://www.youtube.com/watch?v=kLVqBaySHZI
Nem árt, ha emlékeznek azok is, akik úgy vélik, hogy súlyosabb következmény nem várható!

Köszönjük figyelmüket, s különösen, ha a fentiek töredékéről, netán többről is, tájékoztatják a közvéleményt!

Tisztességes és felelős munkát kívánva tisztelettel:
Dr. Boór Ferenc
Fejér Szövetség Sajtószolgálat
Mellékletek:
-------------------- levél az EU biztosnak --------------------

Dear Phil Hogan and Ryan Dermot,

I send the signed and scanned letters (petition for investigation in Hungarian and in English) to you for starting the effective examination project to reveal unlawful practice of "NFA" Hungary.

PDF consists of two copies of the full letters (2x3 pages) with my signatures and the 3rd pages (2x1 p.) of Tamási Béláné's signatures.

With the best regards,
Dr. BOÓR, Ferenc general secretary
Gazdatanácsok Szövetsége - Alliance of Local Farmer Councils
-------------------- Az EU biztosnak átadott Petíció magyarul és angolul -------------------- 

 











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése