2015. december 23., szerda

Megjelent dr. Siklósi Gyula régész, történész legújabb könyve

Székesfehérvári Szen† helyek 2. 

Az idei karácsonyi könyvvásárra megjelent dr. Siklósi Gyula régész, történész aki szenvedélyesen és elhivatott szeretettel, szakmai hévvel kutatja Székesfehérvár múltját – legújabb könyve, Székesfehérvári  Szen† helyek 2. címmel. Ez a kötet is hiány-, és hézagpótló, hiszen eddig senki nem szedte így csokorba Székesfehérvár középkori Budai külvárosának és a Felsőváros emlékeit.
A középkortól napjainkig rendszerezett, fotókkal, helyszínrajzokkal és térképekkel színesített kötetben a szerző az olvasó elé tárja, a „Szent Székesfehérvárt”. Azt a várost, amelyet a magyar történelem egyik fontos, ha nem a legfontosabb szakrális helyeként tartunk számon, amelyben több tucatnyi templom, imaház, kápolna volt megtalálható még a középkorban is.

Fehérvár nem csak azért volt tisztelettel övezett városa az országnak, a nemzetnek, és volt ismert egész Európában, mert itt koronázták királyainkat, itt őrizték a Szent Koronát és a koronázási ékszereket, és ez a város adott nyughelyet történelmünk legnagyobbjainak, hanem azért, mert Európa, az akkori világ legnagyobb zarándok útjai is itt egyesültek és folytatódtak dél felé.
A könyv, amelynek előszavát Földi Zoltán írta, nem hiányozhat a fehérvári lokálpatrióták könyvespolcáról, de szívesen ajánljuk a valós történelmünket megismerni akarók széles táborának.

A kötet megvásárolható az


Fejér Szövetség Sajtószolgálat




1 megjegyzés:

  1. Ez érdekes könyv lehet, és nagyon szép is. Remélem nem drága.

    VálaszTörlés