2016. május 17., kedd

Verőfényes napsütéssel várja Fehérvár a 7. Botond Napi Vásárra látogatókat

Tisztelt Szerkesztőség!
Tisztelt Honfitársunk!

Szűk négy nap múlva rendezi meg a Fejér Szövetség 7. alkalommal a Botond Napi Vásárt és a Hagyományőrző Családok Találkozóját Székesfehérvárott, a Vásártéren, Maroshegy kapujában.

2016. év Pünkösd-Ígéret hava, májusának 22. napja Vasárnap, avagy a Vásár napja
Ezen a napon 10 órától vár Botond buzogánya, hogy lesújtson végül Bizánc kapujára

Amint a mellékelt plakátokból is kitűnik, most is a vitézek hadát várja Bizánc szalmavára, hogy jó Botond vitézünk erejével felruházott apródok serege újra meghódítsa.

Lesz ott lovas kaszkadőr is, ki megint bemutatja, hogy jobb a lónak hátán, mint annak alatta, s talán még - amit kevesen láthattak - azt is, hogy egy szép lány csókjáért táncot nemcsak legény, de még ló is rophat, ha a vásári közönség a Marczipán Lovasfarm Kacifántos tánccsoportjától azt is kicsikarja.

Nem marad el most sem a Magyar Királyi Kardforgató Lovagrend bemutatója, amint az sem, ami az elmúlt évi vásár sikerének volt a kovácsa, a Fehérvári Íjászok történelmi színjátéka, melyben tanúi lehetünk annak, ahogy meghódol a buzogány erejétől Bizánc büszke vára.
Délvidékről hoznak jó szót, s jó bort jó nemzettársak, míg a megye fergeteges hada Fejér Hétpróbában méri meg erejét három korosztályban.

E napon minden a jó magyar hagyományról szól, erről gondoskodnak a résztvevő közösségek, a vásárosok, a kézművesek, erről tanúskodik a vásárra látogatók népes kavalkádja. Bátran ígérhetjük, hogy verőfényes napsütés köszönti vasárnap a fehérvári vásártérre  látogatókat.

Nos, hát, tisztelettel és szeretettel várjuk mindannyiójukat, fehérvári és távolabbi honfitársainkat, családjaik apraját és nagyját - ím már a hetedik - hagyományőrző találkozónkra.

Pünkösd után egy héttel, Vásárnap

Fejér Szövetség Sajtószolgálat 
Alap plakát: DOC, PDF
Szalmavár plakát: DOC, PDF
Menetrend: DOC, PDF
  
Korábbi vonatkozó híreink:
Meghívó a Magyarok Asztalához Fejér megyébe, a 7. Botond Napi Vásár és Hagyományőrző Családi Napra, 2016.05.22-ére
Meghívó a 7. Botond Napi Vásárra (első körlevél)
Jön a hetedik vásár, a Botond Napi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése