2017. május 17., szerda

Meghívó a nyolcadik Botond Napi Vásárra és a Tudománytörténeti Verseny első megyei elődöntőjére (második körlevél)

Tisztelt Iskolaszékek!
Kedves Diákok és Szülők!
Kedves Leendő Vendégeink!
Tisztelt Sajtószerkesztőségek!
Kedves Vásárosok és Fellépők! 

A tegnapi nap, Pünkösd-Ígéret-május hava 16. napja, Botond napja volt. Hagyományaink szerint az azt követő első vasárnap a vásárnap, a Botond Napi Vásár, a Hagyományőrző Családok Találkozójának napja.

Nyolcadszor rendezzük meg saját erőnkből és a vásárosok adományaiból közös vágyunk és akaratunk, erőfeszítéseink eredményeként a régi-jó hagyományaink átélésre ezt az eseményt. S most, először hagyjuk el a rendezvény születésének helyét. Elhagyjuk a belváros peremét, a kül- és kertváros, a Maroshegy határmezsgyéjét, hogy közelebb hozzuk a történelmi belvároshoz, a belvárosi emberhez a régi vidék szellemiségét, hagyományaink éltető erejét, s e nap hagyományos üzenetét:


Tisztelt Iskolaigazgató Asszony/Úr!
Tisztelt Iskolaszékek!

Azon iskolaközösségek, akik már teret és időt biztosítottak a Tudománytörténeti Vándorkiállításnak, fogadják újra elismerésemet és köszönetemet azért, hogy támogatták a Pálfi György professzor által áttekinthetővé vált és a magyar ifjúság számára rendkívül fontos és - reményeink szerint - önbecsülést nyújtó kiállítás sorozatot!

Azon iskolaközösségeket, akik még nem határoztak az ügyben, kérem, bátran jelentkezzenek, minthogy a kiállítás folytatása szeptembertől már több településen Fejér megyében is párhuzamosan folytatódik, miközben más megyékben és országokban is elindul követve a megyei, a magyarországi és ausztráliai jó példát.

Ezúttal szeretném meghívni Önöket, az iskolaközösség minden munkatársát és családjait a

8. Botond Napi Vásár és Hagyományőrző Családi Nap
rendezvényünkre
Székesfehérvár történelmi belvárosának - hajdani Budai - kapujába,
a Zichy ligetben 2017. május 21-én Vasárnap-Vásárnap 9:30-tól 22:00 óráig tartó eseményeire!

Töltsék családjaikkal, barátaikkal, diákjaikkal és velünk együtt ezt a kivételes napot! 

http://www.fehervartv.hu/video/index/18225
Fehérvár TV tudósítása a menyitóról
a képre kattintva hívható
Tisztelt Elnök Úr!
Tisztelt Dr. Szepes András! 

Ezúttal, mint a Fejér megyei Tudománytörténeti Vándorkiállítás megnyitó eseménye házigazdájának, mint a Vándorkiállítást kiemelten patronáló Fejér Megyei Mérnöki Kamara elnökének köszönöm az önzetlen támogatást, és hogy - felkérésemet elfogadva - elvállalta a Fejér megyei verseny bíráló bizottságának tiszteletbeli elnöke tisztséget.

Tisztelt Vándorkiállítást Támogató Intézményi Képviselők!
[Hunyadi Mátyás Szakiskola (48 diák), Cecei Általános Iskola (14 diák), Tóparti Gimnázium (45 diák), Vasvári Pál Gimnázium (13 diák), Abai Atilla Király Gimnázium (1 diák), Vörösmarty Mihály Szakiskola (23 diák), Dunaújvárosi Rudas Szakiskola (5 diák)]

Egyúttal tisztelettel kérem azon iskolák vezetőségét, ahol a vándorkiállítás már megfordult, hogy amennyiben az érettségi vizsgák közepette még idejük engedi és módjukban áll, hogy képviseltessék iskolájukat a 2017. május 21.-i (a vásár helyszínén zajló) megyei elődöntő és/vagy a megyei 2017. május 29.-i (a Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumban rendezendő) megyei döntő bíráló bizottságában!
Tiszteljük meg együtt azon megyei diákokat figyelmünkkel, akik részt vesznek ezen az első megyei versenyen (versenykiírás)!

Kedves Nevező Diákok!
Köszönöm, hogy nevezésetekkel részt vetettek a verseny előkészítésében, s emeltétek a rendezvény sikerét! Szeretettel várunk Benneteket, csapataitokat a vásáron és/vagy a versenyen.
A vásár egyedi eseményei:
  • Tértisztító ostormenet és tiszteletadás az ősöknek 9:30-10:00-ig
majd 10:00-22:00 óráig:
  • Tudománytörténeti Kiállítás és Verseny megyei elődöntője
  • Lovas-kaszkadőr bemutató
  • Fejér Hétpróba - Botond lovag és hercegnője választása
  • Fejérek Asztala - közösségek üzenetei a nemzethez
  • Bizánc szalmavárának ostroma - gyerekjátszó
  • Távoli magyar tájak borainak kóstolója
  • Vesztergám Miklós: messzehangzó tárogatószó
  • Hungarikum koncert
  • Történelmi zászlókiállítás és óriás székely és magyar nemzeti zászlók
  • Szent László legendáriuma és tudnivalók a magyar jelképrendszerek ősiségéről
  • és megannyi fehérvári különlegesség
Tisztelt Fellépők!
Tisztelt Vásárosok!
Tisztelt Közösségi Képviselők!
Tisztelt Vendégeink a Fejérek Asztalánál! 

Köszönöm, hogy osztoztok gondjainkban és örömeinkben, hogy létezésetekkel támogatjátok a Fejér Szövetség immáron 8. alkalommal önerőből és a Ti hozzájárulásotokkal megrendezett

és a

Kérünk Benneteket, hogy amelyőtök teheti, képviselje/képviseltesse közösségét a vásár megnyitóját megelőző tértisztító Ostormeneten és az Ősök előtti tiszteletadáson a 17. honvéd gyalogezred hősi emlékművénél!
Az előzetes (napról-napra bővülő) menetrend (folyamatosan frissítve) itt olvasható: Botond Napi Menetrend.pdf

Találkozzunk Székesfehérvárott, a történelmi belváros hajdani Budai kapuja előtti "zöldmezőben", a Zichy liget árnyas fáinak ölelésében Pünkösd-Ígéret-május hava 21-én
Dr. Boór Ferenc elnök, társelnök
MVSZ Fejér Megyei Szervezete - Fejér Szövetség
A Tudománytörténeti Vándorkiállítás ügyvivő koordinátora

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése