2017. szeptember 24., vasárnap

Történelmi elégtételt történelmünk Nagyjainak!

Ha kedd, akkor Hétvezér Est… 

Hankó Ildikó: Királysírok

Sajnos egy halaszthatatlan gyógykezelés miatt Ildikó később lesz vendégünk, azonban - szerencsénkre - Horváth Béla vállalta a rendkívüli előadást!
2017. szeptember 26-án 18 órától Horváth Béla: A bizánci „boszorkánykonyháról”, a sabartoi asphaloi, a mazaroi és a besenyő népekről címmel ad elő.
Az alábbi beharangozót pedig tekintsük előzetesnek Hankó Ildikó rég várt előadásához!

Dr. Hankó Ildikó előadással egybekötött könyvbemutatójára hívjuk az érdeklődőket a 384. Hétvezér Estén. Székesfehérvár a királyok városa! Nekünk, fehérváriaknak ez természetes, sőt mi több magától értetődő megállapítás, amelybe a tősgyökeres fehérváriak szinte bele nőttek, bele nőnek. Azonban vannak, akik mind ezt, szeretnék elvitatni, s időről időre felröppennek – különösen az internet világában – olyan „állítások”, hogy Fehérvár az nem ez a Fehérvár, a mi Fehérvárunk. Királyaink koronázó s nyugvó helye sem Székesfehérvár. Persze mindig akadtak, akik a történelmet átírták, vagy szeretnék átírni. Ez napjainkban sincs másképp. Mindenkinek, de nekik különösen ajánljuk figyelmükbe Dr. Hankó Ildikó antropológus munkásságát, ez irányú kutatásairól megírt könyveit, aki a magyar történelem vitatott, vagy éppen agyonhallgatott fejezeteit kutatja.   

Dr. Hankó Ildikó antropológus 1986 óta kutatja a királysírokat és részt vett a székesfehérvári – ma már Nemzeti Emlékhely és sírkert – királyi temetkezési hely felkutatásában. 1839-ben vízvezeték ásása közben bukkantak rá a csontokra. Akkor III. Bélát és feleségét azonosították. 15 királyunk s köztük Mátyás király is itt van, eltemetve állítja a szakember. Az összes Árpád-házi királyunk maradványai egy tömegsírban vannak elhelyezve. Nincs mit szépíteni ezen, hiszen ez így van a mai napig, mert az Osszáriumban nyugvó maradványok azonosítása a mai napig nem történt meg. Ez nem kevesebb, mint 384 csontváz maradványait jelenti. Nincs még egy ország Európában ahol így bántak volna történelmi elődeikkel, nagyjaikkal és uralkodóikkal. Elég csak a lengyelek, krakkói Waweli székesegyházát, a spanyolok San Lorenzo de El Escorialját a királyi Pantheonnal, vagy a franciák Saint-Denis-székesegyházát megemlíteni. Csak Magyarországon nem tudjuk, hogy hol nyugszanak királyaink s királynéink. A legutóbbi időkig sem az akarat, sem az elhatározás, nem volt meg, hogy ezen változtassunk. Hosszú időnek kellett eltelnie mire eljutottunk oda, hogy ez változni látszik. Azonban itt jegyezzük meg azt, hogy a Fejér Szövetség és sokan mások, fehérvári polgárokkal együtt úgy gondolják, a változásnak nem abban kellene testet öltenie, hogy nyaranta a sírkertben, az egykori királyok koronázó és királyok és királynék temetkezési helyéül valaha szolgált Katedrális maradványai fölött fölállított színpadon, színházi „szertartási játékokkal becsüljük” történelmünk nagyjait. Gondolkozzon el ezen mindenki magában és lelkiismerete, erkölcsi világképe alapján válaszolja meg a kérdést. 
Kell-e, szabad-e ezt, az utókornak megcselekednie? Fölül írhatja egy nemzet emlékezetét a pénz, a „város marketing” ?? A világban nem ilyen kétes hírnévre tett szert anno Fehérvár, hiszen szinte nincs Európának olyan királyi családja, amelybe ne adott volna királyi sarjat, vagy királyi feleséget ez a város! Elérkezett az az idő, amikor történelmi elégtételt kell adnunk történelmünk nagyjainak. A változás lassan testet ölt. Ezt mutatja az a gondolkodás, amely méltó módon kívánja királyaink s királynéink megbecsülését kifejezni magunknak, az eljövendő nemzedékeknek és a világnak. Csak ne feledjük a gondolkodás, az akarat  nem elég. A tettek sem hiányozhatnak.                                                                                         
Dr. Hankó Ildikó és tudós kortársai ennek a gondolatnak a jegyében dolgoznak évtizedek óta. Hallgassuk meg minél többen előadását és vigyük hírét az ott hallottaknak, hogy Fehérvár mielőbb s méltó módon foglalhassa el helyét az európai királyi városok sorában, hirdetve a keresztény magyar történelmet itt Európa közepén.  

Szeretettel várunk mindenkit a könyvbemutatóval egybekötött előadásra. 
Az előadás ideje: 
2017. Földanya hava, azaz szeptember 26. kedd 18.00 óra
Az előadás helye: 
Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25 

Fejér Szövetség Sajtószolgálat  


2 megjegyzés:

  1. Tisztelt Olvasók!

    Kérem bánjunk óvatosan a nekünk csepegtetett gondolatmorzsákkal. Ahogy a finnugorista elmélet, a dákó-román elmélet, vagy a XIX. század végén felbukkant honfoglalás elmélet, a Székesfehérvár = Alba Regia elmélet sem feltétlenül helytálló. Szerintem a "szakértők" helyett hagyatkozzunk bátran az önálló gondolkodásunkra, logikai összefüggésekre, és az előlünk eltitkolt, de azért létező bizonyítékokra.
    Sok ismeretlen magyar kutató van, egyikük kutatási eredményei itt érhetők el, videók formájában: https://www.youtube.com/user/emanacio/videos
    Szokjunk hozzá, bárha fehérvári hazafiként nem könnyű, hogy hosszú időn keresztül meg lettünk "etetve". Sokan még most is elhiszik, hogy a piramisok a fáraók nyugvóhelyei, és rabszolgák építették őket, pedig hát... https://www.youtube.com/watch?v=hmdX2rxGs6o
    Köszönöm mindenkinek, aki a helyén kezeli az észrevételt. Ne egymással harcoljunk, hanem a történelem hamisítókkal. Atilla városa (szerintem) nem a mi Székesfehérvárunk.

    VálaszTörlés
  2. Az etetés művészetének a csimborasszója viszont az, mikor az etetés maga az etetés. Az emancipált kutatóknak jó étvágyat kívánva maradunk itt, neve is van: nem Buda...! :)

    VálaszTörlés