2018. január 16., kedd

Százharminchat oldal az igazságról

IGAZSZÓLÁSOK és HAMISSÁGOK 

A fenti címmel adta postára és küldte meg @-levélben tegnap, 2018. január 15-én Dr. Boór Ferenc, az MVSZ Fejér megyei elnöke és Sajó Victor, az MVSZ megyei küldötte 136 oldalas beadványát a Magyarok Világszövetsége címére, válaszul Mátyás Attila, az MVSZ etikai bizottságának etikai vizsgálati tárgyalásra hívó levelére - tájékoztatott minket Sajó Victor, a Fejér Szövetség elnöke.

"A beadvány nem csupán az etikai vizsgálathoz írott levelünk mellékleteként szolgál, hanem egyben dokumentációként is, amelyet az MVSZ soron következő Küldöttgyűlése elé kívánunk tárni a Pálfi György Tudománytörténeti Vándorkiállítás ügyében." - utalt az elnök arra a fellebbezésre, amelyről egy hónappal korábban adtunk hírt a honlapon.

Az IGAZSZÓLÁSOK és HAMISSÁGOK címmel összeállított nyomtatott beadvány 4 fő fejezetből áll:
  1. Tények és Vélemények: melyben a szerzők a szerintük HAMIS állításokkal állítják szembe a dokumentumban összefoglalt IGAZ tényeket.
  2. Megállapodások: a Pálfi György nyugalmazott egyetemi tanár és a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány, mint egyik fél és
    - az MVSZ
    , mint másik fél között, illetve
    - a Fejér Szövetség és Dr. Boór Ferenc, mint másik fél között
  3. Levelezés: az MVSZ, a Fejér Szövetség és az Alapítvány között
  4. Magyarságtudomány oldal tartalma: mintegy beszámolója a 2016. november és 2018. január közötti eseményeknek.
Korábban adtunk hírt arról, hogy Sajó Máriát, a Fejér Szövetség társelnökét anélkül zárta ki az elnökség a Magyarok Világszövetségéből, hogy meghallgatták volna. A kizárás indokaként az szolgált, hogy Sajó Mária nyílt levélben válaszolt az MVSZ elnöksége azon határozatára, amelyben az MVSZ-től független szervezet elnökét és mindkét társelnökét arra szólították fel, hogy Sajó Victor elnök és Boór Ferenc társelnök vonja vissza aláírását a Pálfi György professzorral és a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvánnyal kötött megállapodásból, azaz egyoldalúan bontsák fel azt.

"Az MVSZ Alapszabályát akkor sértette volna meg Sajó Victor és Boór Ferenc, ha teljesítette volna az MVSZ elnöksége határozatát ..." - idézte Sajó Mária kérdésünkre a beadvány egyik, számára emlékezetes passzusát. Egyúttal kérte, hogy további részletekkel hadd ne szolgáljon mindaddig, míg le nem zárulnak az MVSZ elnöksége által a Fejér Szövetség (egyben MVSZ tag) vezetői ellen indított etikai vizsgálatok és az MVSZ Küldöttgyűlése, amely a fellebbezéseiket tárgyalja.

Dr. Boór Ferenc, az MVSZ Fejér Megyei Szervezete elnökeként csak annyit mondott, hogy minden lényeges kérdésre választ ad a Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezetének 2018. február 11-én 14 órára a Királykút Emlékházba összehívott Rendkívüli Tisztújító és Küldöttválasztó Közgyűlése, melynek általa megküldött meghívóját alább közöljük.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

2 megjegyzés:

  1. Szeretnék kapcsolatot létesíteni Véletek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Pál!
      A honlapon fenn van a fejléc alatt a válasz!
      Írj levelet a fejerszovetseg@gmail.com címre, vagy lépj kapcsolatba valamelyik tisztviselőnkkel a Kapcsolatok oldalon adott elérhetőségek valamelyikén, vagy látogasd meg a Hétvezér Esték valamelyik előadását kedden 18:00-tól a Királykút Emlékházban. Ilyen egyszerű

      Törlés