2019. február 10., vasárnap

Könyvbemutató előadás Ady Endre igazságairól és tévedéseiről a Hétvezér Estén

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
ifj. Tompó László: Ady tévedései és igazságai

Ím már 24. alkalommal lesz ifj. Tompó László irodalomkutató, -történész a Fejér Szövetség közművelődési és közéleti előadás sorozatának, a Hétvezér Esték 449. előadója. Előadónk legújabb könyvének bemutatójára kerül most sor. "Mikor is máskor, ha nem az Ady Endre emlékév elején?!" - tehetjük hozzá némi újságírói hévvel, azonban ez nem is kérdés.
 




A szerző, az általa évek óta szerkesztett Hunhir.info oldalon ekként harangozza be művét:

"Nem kívánunk természetesen ítéletet hirdetni költőnkről, hiszen az irodalomtörténész műhelye nem gyóntatószék: feladata, és ez nem is kevés, hogy mind az árnyoldalakat, mind a fényoldalakat bemutassa. Mivel azonban Adynak csak igazságairól tud legtöbb (életművének többnyire töredékét ismerő) olvasója, tévedéseiről viszont alig vagy semmit, ezért árnyoldalaival is meg kell – kissé részletesebben – ismerkednünk, amely által korát is jobban megértjük."

Ifj. Tompó László irodalomkutatói munkásságát ismerve bátran kijelenthetjük, hogy egy felkészült előadó által tartott rendkívül igényes és érdekfeszítő előadásnak lehetnek tanúi az est látogatói.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk. Azokat, akik rendszeres látogatóink, azért, mert ezt az előadást kihagyni, majdnem pótolhatatlan veszteség, azokat, akik pedig most látogatnak el hozzánk először, pedig azért, mert ennél jobb kezdetet ritkán ígérhetünk, mint a 449. Hétvezér Estét! 

Előadó: ifj. Tompó László, közíró, irodalomtörténész
Cím: Ady Endre tévedései és igazságai - könybemutató 
Időpont: 2019. Böjtelő - Jégbontó hava, azaz február 12., kedd 18.00 óra
Helyszín: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése