Oldalak

2024. július 28., vasárnap

Hétvezér Est az építészetben megnyilvánuló magyar műveltségről és világnézetről Grátz Antal építész jóvoltából...

Ha kedd, akkor Hétvezér Est 
Grátz Antal Pál építész: Megtérni magyarul - augusztus 20 ünnepének előzeteseként
 
Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!
 
Grátz Antal, az ún. Makovecz iskolát képviselő építész
, többek között a Nemzeti Művelődési Intézet, a kondorosi népfőiskola és az új biatorbágyi iskola homlokzatainak tervezője és készítője, a képíró építészeti megoldások, a vakolathímzés egyik kiemelkedő alkotója lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozata, a Hétvezér Esték 646. előadója.

2024. július 22., hétfő

A magyar nemzet és állam őseredetéről tart előadást Dr. Tóth Máté energiajogász a 645. Hétvezér Estén

Ha kedd, akkor Hétvezér Est 
Dr. Tóth Máté jogász, író: Primordiális népiségünk: a magyar nemzet és állam őseredeti valósága
 
Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!
 
Dr. Tóth Máté jogász, író, egyetemi oktató, gazdálkodástudományi PhD, LL.M. (Boston, Suffolk),
energiajogász, a Rátky és Társa Ügyvédi Iroda energetikai csoportját vezető ügyvéd, a Magyar Energetikai Társaság alelnöke, a Védett Társadalom Alapítvány Budapest Bizottságának vezetője lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozata, a Hétvezér Esték 645. előadója.

A köztévéből is ismert népszerű előadó által elindított ún. primordiális iskola meggyőződéssel bizonyítja, hogy az állam, a nemzet, valamint a rend, a jog keretei őseredeti, vagyis primordiális tartalmaink. Ez azt jelenti, hogy nem modernkori „huncutságokról”, valamiféle visszavetített, önkényes társadalmi konstrukciókról van szó, hanem természet szerint szövődő, a belátott emberi történelem kezdetéig visszanyúló, újra és újra megképződő elemi jelenségekről. Tanulságos ezt eredőiben is megvilágítani a primordiális magyar államiság, a X. századi magyar állam valóságán, hiszen a magyarság már István király előtt is államot alkotott, nem is akármilyet! Másrészt szükséges és hasznos erről beszélni azért is, mert a nemzet, állam, jog, társadalom alapvető intézményei ma átfogó támadás alatt állnak, ezért újra meg kell találnunk, egyúttal meg is kell védenünk az alapfogalmainkat.

2024. július 15., hétfő

A titkos Magyar Függetlenségi Mozgalom alapítójára, Szent-Iványi Domokosra emlékezünk özvegye jóvoltából a 644. Hétvezér Estén

Ha kedd, akkor Hétvezér Est 
Szent-Iványi Ágnes: Szent-Iványi Domokos és a titkos Magyar Függetlenségi Mozgalom
 
Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!
 
Szent-Iványi Ágnes, a hajdani Magyar Függetlenségi Mozgalmat alapító
Iklód-szentiványi és gálfalvi Szent-Iványi Domokos (Budapest1898április 28. – Heidelberg1980július 19.) magyar diplomatának, a második világháború alatti Magyarország egyik meghatározó alakjának özvegye,  lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozata, a Hétvezér Esték 644. előadója.
 
Budapesten született, ám Bácskában nevelkedett, majd a heidelbergi egyetemen történelem és politika tudomány szakon diplomázott előadónk, az 1992-ben alapított Magyar Atlanti Tanács tagjaként és első főtitkáraként kezdte meg közéleti pályafutását Magyarországon. Előadásában azonban nem a mai, avagy napi politika kap szerepet, hanem hajdani férjére, Szent-Iványi Domokosra és munkásságára emlékezik. Az előadás részben korábbi előadónk, Dr. Hantó Zsuzsanna szociológus, történész "A Koszorús-akció 80. évfordulója" című előadásának folytatását, s az akkor felidézett háborús korkép kiterjesztését ígéri. 

2024. július 7., vasárnap

"Oltani vagy nem oltani" lesz újra a kérdés a 643. Hétvezér Estén

Ha kedd, akkor Hétvezér Est 
Dr. Tamasi József belgyógyász magánorvos: Hogyan kéne az illetékesek levonják a tanulságokat az elmúlt 4 évről?
 
Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!
 
Dr. Tamasi József orvos,
természetes gyógymódokkal és főként életmódváltással gyógyító belgyógyász
, Caraka (ejtsd Csaraka) Alapítvány, az Új Magyar Orvosi Kar Egyesület (UJMOK) elnöke és a SZKÍTA Egyesület operatív elnöke  lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozata, a Hétvezér Esték 643., s azon belül a "Legyen választható a jelenleg még kötelező védőoltás" mozgalom támogatásaként kiemelt programként indított egészségvédelmi sorozat 3. előadója.
Előadónk 2023-ban hatalmas ellenszélben a Szent-Györgyi Albert Orvosi díj Dél-Kelet Magyarországi területének díjazottja lett több mint 200 jelölt közül, amely ma Magyarországon a legrangosabb kitüntetés a gyakorló orvosok között és a páciensek, munkáját megbecsülő szimpatizánsok szavazata alapján ítélik oda.
 
Tamasi dr. számtalan könyvet írt és adott ki az életmód, a táplálkozás és a természetes gyógymódok területén. Legújabban - részben az Új Világrend” - Great Reset - alternatívájaként általa alapított Egyesítsük Erőinket Mozgalom keretében Robert F. Kennedy tudományos könyvét szerkesztette és jelentette meg magyarul is: „Oltani vagy nem oltani” címmel.

2024. július 1., hétfő

Koszorús Ferencre emlékezünk hősi tettének 80. évfordulóján

Ha kedd, akkor Hétvezér Est 
Dr. Hantó Zsuzsanna szociológus, történész: A Koszorús-akció 80. évfordulója
 
Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!
 
Dr. Hantó Zsuzsanna
szociológus, történész, nyugalmazott egyetemi tanár, a Koszorús Ferenc Emlékbizottság elnöke, a Kommunizmus bűnei alapítvány tagja lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozata, a Hétvezér Esték 642. előadója.

80 évvel ezelőtt, 1944. július 6-án egy megszállt ország eredményesen szállt szembe a zsidóságra vonatkozó náci törekvésekkel. Horthy Miklós magyar kormányzó „a tengelyhatalmak egyetlen vezetője - írta Cvi Erez izraeli történész, aki Antschel László néven 1932-ben Budapesten született -, aki katonai erőt vetett be a zsidó deportálások megfékezésére. Dokumentált tény, hogy a Budapestről történő deportálások megelőzéséhez vezető események sorozatában július 2-a döntő nap volt. Horthy megkerülve saját megbízhatatlanná vált vezérkari főnökét, a hozzá hű erők segítségével hiúsította meg a magyar nácik puccskísérletét. Ez a manőver sikeresen semlegesítette a zsidók elszállítására elszánt embereket és nagyban segítette Horthyt abban, hogy leállítsa a deportálásokat.”