2011. június 18., szombat

Ha kedd, akkor Hétvezér Est - A Szent Korona üzenete a mának

Dr. Vass Csaba: A Szent Korona üzenete a mának

Székesfehérvárott, az Ady Endre utcai Műhely Kávézóban Dr. Vass Csaba, a Dunaújvárosi Főiskola és a Szent Korona Szabadegyetem tanára lesz a Fejér Szövetség Hétvezér Esték előadássorozatának június 21.-i vendége.


Dr. Vass Csaba területe a társadalomtudomány. Feladata, hogy megismertesse hallgatóit mindazokkal a történelmi ismeretekkel, melyek a hagyományos oktatás keretei között nem sajátíthatók el.

A szabadegyetem alapítói szerint az angyali Szent Korona nem „csak” szent tárgy volt, ahogyan ma gondolunk rá. Nemcsak élő minőséggel bírt, hanem kijelölt egy különleges, szakrális területet is.
A „corona” szó ugyanis gyakran szerepel okleveleinkben „határ” értelemmel.
A Szent Korona tehát valójában a „szent határ” megjelölést is magába foglalta.
Ez a „szent terület” nagyjából a Kárpát-medencével volt azonos. A fentiek következtében a magyar királyság területén minden birtok gyökere a Szent Koronából eredt /radix omnium possesionum/. Aki az apostoli királyság földjéből részt kapott, a Szent Koronából bírt egy darabot. Ez égi jogot és kötelességet jelentett, hiszen Isten jelenlétéből őriztek őseink valamit.

Most jelen van ugyan a Szent Korona, megtekinthető az Országházban, ahol jobb helyen van, mint a múzeumban, de valójában jogaiba kellene visszahelyezni, s úgy viszonyulni hozzá, mint ahogy eleink. Akkor ugyanis nem volt közszemlére kihelyezve, közönségessé téve, hanem mint a nemzet szíve dobbanása időnként megjelent a közösség számára fontos eseményekkor, vagy a királykoronázásakor. Most nincs visszahelyezve a jogaiba, Magyarország pedig teljes mértékig megosztott. A mai viszonyok között nagyon nagy a széthúzás, amit irányítottan keltenek. Magyarország boldogtalan.

Kétségtelen tény, hogy ha valakit az éghez kötöttek – márpedig, bennünket igen akkor valahogy minden egy sajátos törvény szerint valósul meg. Ez esetben a halált feltámadás kell, hogy kövesse. A világ tényleg változás előtt áll, Magyarország tetszhalott állapotból már kikerült, 10-15 millió magyar már nem akar úgy élni, ahogy eddig élt, csak azt nem tudja, hogyan szeretne. Most kovásznak kell lenni!
Ahhoz, hogy Magyarország felálljon, lelkileg kell, hogy megtörténjen, a változás. Nekünk nincs fegyverünk, nincs pénzünk, lelki fegyvert kell használnunk, ami egyébként is sokkal erősebb, mint a fizikai fegyver, vagy akár a pénz.
Ha lelkileg rendeződik, akkor feltámad Magyarország!

Az előadás helye: Műhely Kávézó, Székesfehérvár, Ady Endre utca 11.
Időpontja: 2011. június 21. 19:00-21:00

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése