2015. augusztus 21., péntek

Vendégünk Dr. Hossó Andrea közgazdász

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Szembenézés. 

A hírek, a valóság, és amit tennünk kell 

Dr. Hossó Andrea közgazdász, aki Londonban tanult és a Cityben tett szert tőkepiaci, befektetési tapasztalatra, lesz a vendégünk a 285. Hétvezér Esten. Mint széleskörű nemzetközi tapasztalattal rendelkező pénzügyi szakember nem csak átlátja a világot, Európát és Magyarországot befolyásoló gazdasági és politikai folyamatokat, hanem magyar szakemberként elemzi ezeknek a ránk, a magyar gazdaságra, a magyar jövőre várható következményeit. Tapasztalatából, nemzetközi kitekintéséből eredően össze tudja vetni a híreket a valósággal, amelyeket a végletekig manipulált média tálal a közvélemény elé és semmi közük nincs a tárgyilagos tájékoztatáshoz, még akkor sem ha azt hirdetik magukról.

Dr. Hossó Andrea nem csak összeveti a manipulált híreket a valósággal, hanem a folyamatok elemzésével megpróbálja a várható következményeket előre vetíteni és szakmai megoldásokat keresve, a nemzeti érdekeink érvényesítése érdekében a tennivalóinkra felhívni figyelmünket. Aki ismeri és figyelemmel kíséri munkásságát, az tudja, hogy akár a termőföld megtartása érdekében, akár a devizahiteleknek nevezett csalárd hazárdjáték ellen számtalanszor állt ki. Keresi, kutatja, a megoldást a hatalmas, de nem mindenható háttérhatalom által ránk kényszerített gyarmati gazdaságszerkezetből történő szabaduláshoz. Egyebek mellett, a készülő transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodásról is fogunk hallani. Megteheti-e Magyarország, hogy kimarad az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodásból? Az egyezmény és a nemzeti érdekek védelme. Az USA gazdasági beágyazódása Európában. Jó ha tudjuk, a megállapodásnak köze nincs a kereskedelemhez, hanem egy geopolitikai-stratégiai egyezményről van szó, a transzatlanti szövetség megerősítéséről, ennek a neoliberális gazdaság- és politikafilozófia jegyében, ami az elmúlt 40 - 50 év óta uralkodik és próbálja pozícióját megerősíteni, vagy legalább megtartani. Akkor, amikor a világgazdaságban már egyre jobban megerősödő új gazdasági folyamatok – gondoljunk itt a BRICS-országok gazdasági-, pénzügyi-, stratégiai-együttműködésére, megerősödésére,- vagy az egykori Selyem-út menti országok – Kína és Európa között – gazdasági, kereskedelmi kapcsolatainak gyorsuló kiépülésére. 
Mit kellene tennünk ebben a helyzetben, melyek azok a helyes lépések, amelyek Magyarország, a magyarság megmaradásának érdekeit szolgálják, szolgálhatják ilyen körülmények között? Bizonyára nem marad ki a kedd esti, Országzászló-téri előadásból a neoliberális gazdaságpolitika csődjének elemzése, az Európát, és benne hazánkat elárasztó, gerjesztett, a pénzügyi háttérhatalom által finanszírozott migráns-áradat kérdése sem, sok egyéb égető kérdés mellett, melyekkel, ha akarjuk ha nem, szembe kell nézni. 
Ajánljuk a kedd esti Országzászló-téri előadásra felkészülésként, Dr. Hossó Andrea számtalan közszerepléseiből az ECHO-televízió Világpanoráma című műsorának rendszeresen visszatérő vendégeként, a vele készített alábbi adásokat: 

TT IP-ről (Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Egyezmény)
2014. december 01. 2014-12-01 Világ-panoráma
2015. március 06. Világ-panoráma: A teljes önfeladás felé halad Magyarország?
2015. március 23  Világ-panoráma: az ország újabb gyarmatosítása készül
2015. március 30. Világ-panoráma: megint egy tál lencséért adnak el minket
2015. május 11.  Echo Tv - Világ-panoráma: kőbe vésik a gyarmatiságunkat

Közállapotainkról: 
2015. június 15  Az egyik legkeményebb hangú Világ-panoráma - Echo Tv
2015. június 19  Világ-panoráma: Ez a kérdés, válasszatok! 
2015. június 22. A sürgős teendőkről

Az előadás ideje: 2015. augusztus 25. kedd 19.00 óra
Rossz idő esetén a Miss Tee Teaboltban, ( Székesfehérvár, Ady Endre út 32. I. em.)
Az előadás helye: Székesfehérvár, Országzászló tér  


Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése