2015. augusztus 9., vasárnap

Vendégünk Kassab Adonisz

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Kassab Adonisz: a Közel-keleti kereszténység múltja és túlélési esélyei 

Keresztényüldözés a Közel-Keleten napjainkban  

Kassab Adonis szír-magyar kettős állampolgárságú keresztény újságíróként – az orientalista.hu - A kelet hangja című internetes újság főszerkesztője, lesz a 283. Hétvezér Est vendége, egy éven belül másodszor. Az Obama által felfegyverzett ISIS Közel-keleti keresztényüldözései, a keresztény templomok, és emlékek rombolása, pusztítása és a Szíriában kialakult helyzet lesz előadásának fő témája. Ahhoz, hogy megértsük, mi köze van ehhez a világnak, a nem is oly rég még kereszténynek tartott és a ma már erősen fogyatkozó keresztény Európának – melynek Európai Unióra keresztelt mai változata tagadja, de legalábbis hivatalosan nem vállalja keresztény gyökereit, - nekünk, magyaroknak különösen ismernünk kell napjaink egyik megdöbbentő történéseit, hiszen sokkal közelebbi kapcsolatban van történelmünk a kereszténység valódi gyökereivel, mint azt tudjuk, feltételeznénk.  

Szíria néhány éve még a Közel-Kelet egyik stabil, ha nem a legstabilabb gazdaságilag és közigazgatásilag legjobban szervezett, prosperáló állama volt. Fejlett gazdasága révén viszonylagos jólétet és szociális biztonságot nyújtva állampolgárainak, azok vallási hovatartozásától függetlenül. A közbiztonság nagyobb volt mint a mai Magyarországon tapasztalható. Kedvelt turista célpontjait, ősi kulturális emlékeit a világ minden tájáról látogatták. Azonban a korlátozott demokráciát biztosító Asszad- rezsimnek az lett a bűne, hogy a Közel-Kelet utolsó stabil, szervezett és komoly hadsereggel rendelkező államaként, Palesztinát, a palesztin nemzetet támogatja Izrael ellenében. Az évek óta tartó mindent felőrlő, felmorzsoló pusztító háború újabb fejezetébe lépett az ISIS-terror állam (kalifátus?) mesterséges létrehozásával, amely érdekes módon nem támad USA és izraeli célpontokat. Ugyanakkor több ország területén hadműveleteket folytatva, a Közel-Kelet olaj- és földgázkincseinek jelentős részét erőszakkal, fegyverekkel megszerezve, rohamosan terjeszkedik, és vallási tisztogatást végezve, céltudatosan pusztítja a keresztényeket és a keresztény emlékeket. 


Ez az esztelen pusztítás az emberiség számára pótolhatatlan veszteségeket okoz. A XXI. században tomboló vallási háborúban, ártatlan és védtelen keresztény emberek pusztulnak a Közel-Keleten, szíriai hadszíntereken, kifejezetten   vallási hovatartozásuk miatt . Szír keresztény várost ostromol az Iszlám Állam
Elpusztulhat  az utolsó falu, ahol beszélik még Jézus nyelvét 
Kassab Adonisz előadásában olyan tényeket hallhat, aki eljön erre az estre, melyek csak felszínesen, vagy még úgysem szerepelnek a fő-sodratú médiában.Hívjuk, várjuk a fehérvári polgárokat ezen az estén is Székesfehérvárra, az Országzászló terére. 


Az előadás ideje: 2015. augusztus 11. kedd 19.00 óra

Az előadás helye: Székesfehérvár, Országzászló tér  
Rossz idő esetén a Miss Tee Teaboltban, (Székesfehérvár, Ady Endre út 32. I. em.)
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése