2020. június 3., szerda

Három évvel ezelőtt alakult meg Fehérvár Országzászló Védnöki Testülete

Mottó: Közeledik a 100. évforduló. 2020-at írunk, kerek száz évvel többet, mint 1920. Ez az év - nem tetszés kérdése - arról szól, amelyben szellem, test és lélek a Kárpát-medencében szétszakíttatott. Itt állunk, mi magyarok száz év után is darabjainkra hullva, több százezres, milliós lélekszámú nemzetrészeink porladó hősi emlékei felett időnként elnémulva, a kiutat keresve, "feltámadásra" várva. "Csak még egyszer előre!", s a száz év, mint több ezer korábban, sem lehet-lesz hiába!

Tisztelt Honfitársak!
Tisztelt Sajtószerkesztőségek!

2017. június 3-án, három esztendővel ezelőtt - hét küzdelmes esztendő után, mikor már bizonyossá vált, hogy az évtizedes igény meghallgatásra talált Fehérvár városvezetése részéről - jelent meg a hír a legkülönbözőbb sajtóorgánumok jóvoltából: 
egy esztendővel azelőtt, hogy visszakaphatja méltó helyét a fehérvári Országzászló

Emlékezni gyűltek össze a Testület tagjai 2020. június 2-án, megalakulásuk 3. évfordulóján az Országzászló téren. Az ünnepélyes pillanatokat megidézve, és a trianoni diktátum 100. évfordulójára, 2020. június 4.-re készülve, a közelgő megemlékezés eseményeinek első mozzanataként helyezték el közösen a testület koszorúját az emlékmű oltárköve elé.

Rövid tanácskozás után egyhangú döntés született. A 2019. október 19-én, Székesfehérvár román megszállása alóli felszabadulásának napján harmadikként megszentelt, az avatás óta egymást váltó zászlók között azonban kiemelkedően a leghosszabb ideig szolgáló Országzászló nem élheti meg az emlékmű rudazatán a 100. évfordulót.
2020. június 2-án elhagyta emlékművét az elmúlt évtizedek egyik legkülönlegesebb időszakában is méltóságot árasztó nemzeti lobogó!


Ezúttal országzászló nélkül várja Székesfehérvár Országzászló terén a két éve ünnepélyes keretek között felavatott fehérvári emlékmű az évfordulót, s a megemlékezés keretében megszentelendő 4. új Országzászlót.

  

100 év - 100 perc díszőrség - 100 szál fehér szegfű - 100 kicsi zászló - 100 tanú - 100 szívdobbanás
Egy századnyi idő okozott ezredévnyi szenvedést
Pünkösd hétfő után harmad napon ...
Zászlószentelés


Fejér Szövetség Sajtószolgálat

3 megjegyzés:

  1. a Trajan-oni bususlkodas melle XD
    Szkita sir Europa szelen
    https://www.youtube.com/watch?v=5nlreVyXSLM

    VálaszTörlés
  2. helo Feri dr!
    Szapolyai Szabirok stb Arrianok XD
    https://szkitia.blog.hu/2020/06/17/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_688
    --
    videokot!XD

    VálaszTörlés
  3. Pozsonyi csata revizo 2020 XD
    https://szkitia.blog.hu/2020/07/06/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_936

    VálaszTörlés