2010. augusztus 23., hétfő

Gondolatok a sárszentmihályi nagycsaládosok tiszteletére

Deér Csabának, a Fejér Szék tagjának beszéde a Fejér Szövetség rendezvényén,amelynek keretében a sárszentmihályi tized egy ünnepi ebédre hívta meg a nagycsaládosokat, s amelyen műsorral vettek részt a helyi Nyugdíjas Klub és a fehérvári Öreghegyi Kör tagjai is.

Kedves Vendégeink, Édesanyák, Édesapák és Gyermekek!

Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm kedves mindnyájukat a Fejér Szövetség és a Nyugdíjasklub tagjainak nevében. Nagy örömünkre szolgál, hogy elfogadták szíves meghívásunkat erre a baráti rendezvényre, melynek legfőbb célja a köszönet- és tiszteletnyilvánítás azon szülők irányában, akik többet áldoznak, vállalnak a jövő generációjának felnevelésében, mint mások.

Szerencsére vannak még olyan magyar emberek, akik a nemzet fennmaradásáért és emelkedése érdekében együtt gondolkodva, cselekedve szeretnék kinyilvánítani megbecsülésüket oly időben, ahol az érték mérője sokak számára a pénz, a vagyon. Istennek legyen hála, Önök, több gyermeket vállaló és felnevelő szülők ezzel nem gondolva, vagy tudatosan más nézeteket vallva segítik és egyengetik azon fiatalemberek útját, akik a jövő magyar nemzetének tagjai, oszlopai lehetnek. A házasságuk szent kötelékéből Isten ajándékát, áldását elfogadva, büszkén, boldogan, igaz sok megpróbáltatás közepette, gyakran fáradtan, de soha egy pillanatra sem megtörve, vagy feladva, inkább szembeszállva a nehézségekkel nevelik szeretett gyermekeiket. Sajnos a társadalom nem kellő megbecsülése mellet, sokszor - finoman szólva - meg nem értése, fejcsóválása közepette vívják meg mindennapos harcukat az élet nehézségeivel.

Mi, akik nemzetünk, kultúránk, magyarságunk minden jellemzőjét, küldetését magunkra vállalva, fennmaradásunk érdekében szövetkezve az Önök áldozatos, csodálatra és elismerésre kiemelten méltó tevékenységét a MAGYAR CSALÁDOK életben tartását legfontosabbnak tartókat szeretnénk köszönteni, illetve kérni, hogy gyermekeinket továbbra is neveljék a nemzetünk és hazánk határtalan szeretetére, őseink tiszteletére, történelmünk, kultúránk, zenénk, táncaink, megismerésére, sőt, művelésére és arra, hogy vegyenek majd részt a közösségben a működő és induló magyar társadalmat építő rendezvények látogatásával, bennük tevékeny részvétellel.

Ne engedjük, hogy a globalizáció egyénekre forgácsolja népünk tagjait! Csak összefogással, szeretettel, egymást elfogadva és támogatva tudjuk fenntartani további évezredekre a magyarság társadalmát. Fogadják szeretettel segítő jobbunkat, megbecsülésünket, tiszteletünket e szerény ebéd keretében, e néhány gondolat kíséretében:

"Szép múlt vagyok, hitet adó!
Jelen vagyok, szétáradó,
Jövő vagyok lélekszőttes,
Magyar vagyok, örök győztes."

Jó étvágyat kívánok mindenkinek Isten áldását kérve a jelenlévőkre és nemzetünk minden tagjára!

Elmondta Sárszentmihályon, augusztus 22-én
Deér Csaba,
a Fejér Szövetség sárszentmihályi tizede nevében

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése