2011. június 6., hétfő

Ha kedd, akkor Hétvezér Est - ... fájTrianon!

 Illyés Gyula: "Magyar az, akinek fáj Trianon"

A Fejér Szövetség Hétvezér Esték sorozata továbbra is keresi helyét, de töretlenül folytatja közművelődési küldetését, csak hol itt, hol ott, hol a fogadókészség és alkalmas lehetőség adott. Akik jártak már köztünk, azok tudják, hogy a közel kétéves folyamat már sohasem szakadhat meg. Tönkremehetnek a jól bevált helyszínek, avagy elutasíthatnak minket holmi "bürokratikus", kifejezetten "civileknek" kitalált játékszabályokkal, kérhetnek akár magasabb bérleti díjakat, a Hétvezér Est így is és úgy is megtalálja mindig azokat a helyeket, ahol szívesen fogadnak nemcsak üzleti, nem csupán saját célra szervezett, hanem sokkal inkább - ím már a századik esthez közeledve, azaz a kezdetektől fogva - nyitott, mindenki számára elérhető közcélú, közművelődési programokat. Nos, most a Műhely Kávézó pincéjében tartja megemlékező estjét szövetségünk szervező csapata "Fáj Trianon ..." címmel.


Fáj TRIANON - 91 éve fáj 

A megemlékezést Dr. Darai Lajos, a Kodolányi Főiskola tanára, a KJF ZMTE történelemtanár–továbbképzés felelőse nyitja meg. Azután fiatalok - nem tévedés: fiatalok - veszik át a szót. 

Talán nem is véletlen, hogy éppen Székesfehérvárott létezik egy történelem tanár, aki felvállalja, hogy nemcsak a tanmenet szerinti történelemkönyvekből oktat, hanem olyan  anyagokból, szemelvényekből, amelyekben kőkeményen kimondják az igazságot. 

A Szent István Szakközépiskola diákjai körében érezhető is a hatás. A 16-18 éves fiatalok a szívükkel, lelkükkel rakták össze a fájdalmas megemlékezés műsorát, amelynek fontos üzenete számunkra, hogy Trianon nekik is ugyanúgy fáj, mint bármely igaz magyarnak e világon. 

A műsorban közreműködő, lelkes diákcsoport tagjai nemcsak új színt hoznak közösségünkbe, hanem a reményt is, hogy lesznek, akik folytatják a küzdelmet a magyarság összefogásáért és felemelkedéséért. 

Helye: Műhely Kávézó (Ady Endre utca) 
Ideje: 2011. június 6. (kedd) este 7 óra


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése