2009. március 6., péntek

Kedves Fehérváriak és Környékbeliek!

Tavaly augusztusban volt egy csodálatos esemény Magyarországon, melyről a hivatalos írott és elektronikus sajtó nem, vagy alig számolt be.
Mindezek ellenére, az esemény három napján összesen 70 ezer ember jött össze Kunszentmiklós-Bösztörpusztán, hogy láthassa a csodát, a Kurultájt. A Kurultáj azt jelenti: törzsi gyűlés, nemzetgyűlés (Előzményeiről most nem beszélnék, megtalálható a Kurultáj honlapján: www.kurultaj.hu).

Hogy találta meg egymást 70 ezer ember? Szinte kizárólag személyes, emberi kapcsolatok, a szeretet által! Egy óriási méretű "falut" alkotva, mindenki megtalálta a maga szerepét, feladatát.
A barantások történelmi életképek sorozatával gyönyörködtették a nézőket, az árusok saját készítésű portékáikat kínálták; előadások, koncertek, táncbemutatók okoztak örömet mindenkinek.

Aprócska és nagyobb gyerekek játszadoztak viseletben, anélkül, hogy szüleiknek bármilyen aggodalomra okuk lett volna. Sehol egy eldobott csikk, szemét, egyszer sem volt lopás! Az eltűnt tárgyak, kisgyerekek egytől egyig megkerültek.

Mi jellemző a mostani hazai állapotokra? Széthúzás, pártoskodás, veszekedés, szeretetlenség, környezetszennyezés, betegség, korrupció, adósságcsapda, válság. Kell ez nekünk? NEM!

Épp időben alakult meg a Magyarok Szövetsége, melynek jelen pillanatban országosan több száz civil szervezet és sok ezer ember a tagja, és immáron 800 településen, köztük itt, Fehérváron is működik. Céljait és kiáltványát az első két bejegyzésben lehet olvasni.

A fehérvári "szekér" is beindult, és eddig sikeresen betömtük a "kátyúkat", melyekből nincs hiány, sőt, egyre nagyobbak lehetnek. Ezért nagy szükség van a helyi lakosok, civil szervezetek segítségére.

Gyertek, csatlakozzatok, minél többen vagyunk, annál könnyebb a teher. A közös munka öröme viszont annál nagyobb. A szeretet megsokszorozza önmagát, elér egy kritikus tömeget, és az ármány már nem foghat rajta! A Kurultáj csodája bennünket is elér!

Figyeljétek az eseménynaptárt, és megtaláljuk egymást személyesen is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése