2009. július 20., hétfő

Vissszhang

Összefogást sürgettek a magyarság kisemmizése miatt az I. Fejér-Szer hagyományőrző találkozón
Megjelenés dátuma: 2009. július 18. 14:12
Szerző: Tihanyi Tamás

Dinnyés - A Magyarok Szövetsége első alkalommal rendezi meg a településen a Magyarok Fejér Megyei Kulturális és Hagyományőrző Találkozóját és Vásárát.

A sportpályán ezen a napon jurták várják a látogatókat, akik előadásokat hallgathatnak a magyarok régmúltjáról – például a rovásírásról -, lovas és gyalogos íjászok mutatják be tudásukat, mesék, mondák elevenednek meg a vásári sokadalomban.

Csatajelenetekben gazdag délelőtt várt a látogatókra

Az I. Fejér-Szer elnevezésű rendezvényen felszólalt Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke is, aki kemény szavakkal ostorozta a Velencei-tó északi partján, Sukorónál tervezett beruházást, amely során szerinte a hatalom kormányzati segítséggel, szabályokat felrúgva – titkos paktumokkal – külföldi befektetők kezére ad 80 hektárnyi földet, hogy ott kaszinóváros épüljön. A politikus gigantikus beruházásról beszélt, amely vélhetően ingatlanpanamát takar. Fel kell ébredni, figyelmeztetett Balogh Ibolya, s össze kell fogni, hogy a magyarságra káros törekvéseket – amiket egyébként az ügyészség is vizsgál – meg lehessen akadályozni. Ehhez kérte az esemény résztvevőinek a segítségét, s ajánlotta a megyei önkormányzat támogatását.


A legapróbbak is lóra pattantak

A hagyományőrző találkozón és vásáron a rendező Magyarok Szövetségének egészségügyi tagozata is ülésezett, s tartott sajtótájékoztatót. Pócs Alfréd, a tagozat vezetője tarthatatlannak nevezte, hogy az egészségügyben dolgozók az egészségügyi miniszterrel kénytelenek küzdeni, mert egyre nehezebb az ellátás biztosítása, hiszen példátlan módon komoly anyagiakat vonnak ki az ágazatból. Szerinte az alapoktól kell kezdeni a munkát, s ami jó volt régen, azt vissza kell állítani. Fontosnak nevezte a természetgyógyászat bevezetését, s leszögezte: azokat az embereket, akik íróasztal mellett a gyakorlatban megvalósíthatatlan döntéseket hoznak, el kell távolítani.

A találkozón elhangzott, minden hazájáért aggódót és tenni akarót várnak augusztus 21-22-23-án a Magyarok Országos Gyűlésére, Kunszentmiklós-Bösztörpusztára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése