2010. december 10., péntek

Dr. Papp Lajos szívsebész professzor a Magyarok Világszövetsége elnökéhez, Patrubány Miklóshoz fordult egy fiatalember ügyében, aki a 2006. október 23-i rendőrterror áldozata.

A fiatalember teljes nevét, kérésére, nem közöljük.

A rendőrbűnözők nevét akarjuk hallani, képüket akarjuk látni. Várjuk a bejelentéseket a honlevel@mvsz.hu  és a honlevel7@gmail.com címeken történő együttes bejelentéssel.

Megjelent a HONLEVÉL újság novemberi számában.


A professzor elmondta, hogy V.P. esetéről az idős édesapa útján értesült, akit szívbetegsége miatt kezelt. V.P. édesapja azért kereste fel a professzort, mert betegsége súlyosbodott. A kórelőzmény felvételekor elmondta a velük történt súlyos családi tragédiát. Gyermekük, V. P. hároméves korában elveszítette a látását. Iskolai és egyetemi tanulmányait úgy végezte el, hogy szülei olvasták fel neki a tananyagot. Az ELTE-n PhD fokozat megszerzésért vizsgázott. Háromkötetes homeopátiás könyvet fordított németről magyarra.

V.P. 2006. október 23-án este a nagykörúti Blaha vendéglőben barátaival kávézott. A fehérbotos, vak fiatalembert a berontó rendőrök megbotozták, kirángatták az utcára, majd az önvédelemre képtelen, menekülni próbáló ember hátába, közvetlen közelről tíz gumilövedéket lőttek.



Dr. Papp Lajos professzor a 2006. október 23-i rendőrterror leggyalázatosabb esetének tartja a történteket: vak embert, hátulról, közvetlen közelről lőttek meg. Kilenc golyó kiszakította a szövetet, lyukat ütve benne, a hátát szakította fel. A tízedik nyaklövés volt.



Ebben gyűlölet van, gyilkolási vágy – jelentette ki a professzor –, ez a lövedék közelről halált okoz. Egy ujjnyin múlott V.P. élete, hiszen a nyakába lőtt golyó alig két centiméterre az ütőértől tépett mély sebet.

Ami ezután történt, még az embertelen rendőrterrornál is kiábrándítóbb. V.P. és szülei nem jelentették a vak fiatalember bántalmazását sem a hatóságoknak, sem emberijog-védőknek, mert féltek a következményektől. Nem akartak a hatalommal konfrontálódni. Féltek, hogy fiúk állás nélkül marad, hogy megakadályozzák a doktori cím megszerzését.

Amitől féltek, a legrosszabb változatban bekövetkezett. Az egyetemen határozott idejű munkaszerződéssel dolgozó V.P. állását, 2009-ben, a szerződés leteltekor indoklás nélkül nem újították meg. A vak fiatalember 50%-os közalkalmazotti utazási kedvezményét visszavonták. A PhD-t indoklás nélkül megszüntették.
 
Jövedelem nélkül maradva, a fogyatékosságában reményt és emberi életérzést adó tudományos munkától megfosztva, ez lett az ártatlan V.P. sorsa. Egy kettétört élet. Mintha a rendőrterror oltalom alatt állna...





V. P. vallomása
2006. október 23-án egy másik rendezvényről jövet kb. 20 óra 30 perc környékén érhettünk a Blaha Lujza térre, ahol már jelentős számú tüntető gyűlt össze. A könnygázgránátokat ekkor már folyamatosan lőtték az emberek közé, amiért a tömeg folyamatos mozgásban volt. Mi egy darabig a hátsó sorokból követtük az eseményeket. Kb. 10 óra környékén elhagytuk a teret és bementünk a Nagykörúton található Blaha sörözőbe, hogy ott elfogyasszunk egy kávét. Épp az asztalnál ültünk, mikor a többiek azt kiáltozták, hogy jönnek a rohamrendőrök. Felálltunk, hogy távozzunk, de erre már nem kerülhetett sor. Az ajtó mellett tartózkodtunk, mikor azt berúgták és számos rohamrendőr rontott a helyiségbe. Én a fehérbotomat a kezemben tartottam, ennek ellenére tomfával ill. gumibottal több ütést kaptam a hátamra, miközben a rendőrök ordítozva taszigáltak ki minket az ajtón, ahol már vártak bennünket. Az ismerősömmel futásnak eredtünk, mire a rendőrök üldözőbe vettek és néhány lépés megtétele után kb. 8-10 lövést adtak le a hátamra és a nyakamra. A lövések olyan közelről jöttek, hogy éreztem a torkolatból kicsapó hő hatását. Mivel a nyakamat ért lövedék elég mélyen belém fúródván erősen véreztem, a helyszínt haladéktalanul elhagyva felkerestem a Péterfy Sándor utcai kórház ügyeletét, hogy ott megfelelő ellátásban részesüljek. Az általam elmondottakat igazolandó a vonatkozó bizonyítékokat, mint orvosi papírok, fényképek, rendőrségi idézés másolatait csatoltuk, a gumilövedékek által kilyuggatott ruhadarabokat pedig fenti bizonyítékok részeként megőriztük.


Az MVSZ Sajtószolgálat és a HONLEVÉL szerkesztősége mélyen együttérez V.P.-vel, és a vele megtörténteket elképesztőnek tartja. Ez volna Magyarország? Ez Magyarország???

A vakságát fehérbottal jelző fiatal megbotozása, és tíz gumilöveggel közvetlen közelből való meglövése a 2006. október 23-i rendőrterror legsötétebb története, amelyet ugyanúgy, mint a többi ember- és magyarellenes rendőri merényletet, legitimálta az e napon Sólyom László és Gyurcsány Ferenc vendégeként Budapestre utazó 56 állam, illetve nemzetközi szervezet képviselője, akik sem aznap, sem azután nem emelték fel szavukat a történtek ellen.


A V.P. elleni merénylet nyilvánosságra hozatalával szerkesztőségeink tiltakoznak a 2006-os magyarországi rendőrterror és annak továbbélő oltalmazása ellen.


A HONLEVÉL szerkesztősége és az MVSZ Sajtószolgálat

7107/101209

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése