2023. november 12., vasárnap

Hétvezér Est-és könyvbemutató előadás Bánó Attila jóvoltából vitéz nagybányai Horthy Miklósról, a hazafiról

Ha kedd, akkor Hétvezér Est 
Bánó Attila író: Vitéz nagybányai Horthy Miklós, a hazafi - könyvbemutató előadás
 
Tisztelt Honfitársak!
Tisztelt Szerkesztőségek!
Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!

A köztársasági elnök által Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Bánó Attila író, újságíró, grafikus lesz - ez évben ím már második alkalommal - a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozata, a Hétvezér Esték vendége, azaz a 617. előadója.

Első ízben márciusban - az energia válság miatt ideiglenesen még zárva tartó Királykút Emlékház helyett - a Közösségi és Kulturális Központban (korábbi, ismertebb nevén a Szabad Művelődés Házában) Adalékok az 1848-49-es szabadságharc történeteihez címmel tartott e körben egy   rendkívül tanulságos és nagy sikerű előadást a forradalom és szabadságharc eseményeit elemezve annak többé és kevéssé ismert előzményeiről, szereplőiről (https://www.fehervartv.hu/video/index/39756).
 
Második, mostani előadásának apropója az, hogy termékeny írói múltjához híven ez évben is, mondhatni a napokban jelent meg egy újabb tanulmány kötete az Erdélyi Szalon kiadó jóvoltából. A szerző beszélgető partnere Kovács Attila Zoltán, a kiadó vezetője lesz. A könyv aktualitásáról szóljanak tehát inkább a kiadó honlapján olvasható beharangozó szavak:
 
"Az utóbbi időkben ismét fellángoltak azok a viták, amelyek nehezítik vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó elfogulatlan megítélését, történelmi helyének korrekt és megnyugtató kijelölését. E téren a legnagyobb gondot az objektivitás hiánya, a valós tényeket figyelmen kívül hagyó indulatok, a vitatott kérdések erőből történő eldöntésének szándéka okozza. Pedig a téma csak nyugodt légkörben, a tárgyilagosságra való törekvés szellemében kerülhet terítékre. A kötetben szereplő publicisztikákkal, jegyzetekkel, interjúkkal a szerző olyan információtöredékeket, véleményeket ad közre, amelyek bővíthetik a vitéz nagybányai Horthy Miklóssal kapcsolatos ismereteket, s hozzájárulhatnak sokat vitatott történelmi szerepének tisztességes megítéléséhez. Bánó Attila e tárgykörben publikált első írásai harminc éve, 1993-ban, a kormányzó kenderesi újratemetése alkalmából jelentek meg a Pest Megyei Hírlapban. Később a Nyugati Magyarságban, a Kis Újságban, a Magyar Hírlapban, történelmi ismeretterjesztő könyvekben, az utóbbi időkben pedig a Magyar Nemzetben bukkantak fel Horthyval és a korszakkal foglalkozó dolgozatai, publicisztikái." - forrás: erdelyiszalon.hu
 
Ajánljuk figyelmükbe a Hétvezér Esték programját, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt

2023. év Őszutó - Szent András - Enyészet - november havának 14. napján (kedden) 18:00 órától 
a Királykút Emlékházban
(Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.)
Bánó Attila író
Vitéz nagybányai Horthy Miklós, a hazafi
 címmel zajló könyvbemutatójára
(beszélgető partnere Kovács Attila Zoltán, az Erdélyi Szalon Kiadó vezetője)

Az előadás után a könyv kedvezménnyel - igény szerint a szerző által dedikálva is - a helyszínen megvásárolható.

A Hétvezér Est Rendezősége nevében:
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

3 megjegyzés:

  1. Kedves Attila!
    Gratulálok a magam és a skandinaviai rendtársak nevében is, sajnálva azt hogy nem lehetünk ott veled személyesen ezen a szép holnapi napon.
    A könyved fontos szerepe nem csak a tiszteletre méltó megemlékezés de annak is példája hogy a szélesszemszögü irodalom hogyan védheti meg a nemzetet szolgáló törekvések törtenelmi kihivásait és ezt követendö tanulságait.


    Nagy megtiszteltetés lenne ha a könyved a dedikálásoddal megkapható lenne a holnapi nap alkalmával. Talán Valaki a Rend vezetéségéböl vagy egy kedves tagunk Nálatok helyben , aki engem is el tudna érni segíteni tudna ennek a közvetítésével.
    Tiszteletet és szeretettel
    Veronika Eriksson
    Svédországi Székkapitányság Vitézi hadnagya
    +46766324044

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Veronika, utána nézek, miként kaphatod meg a könyvet. Szeretettel üdvözöllek, Attila

      Törlés
  2. Az Ön bejegyzése a ragyogás jelképe! Áttekintő, jól kidolgozott és alaposan lebilincselő. Köszönjük, hogy megosztotta velünk véleményét.

    VálaszTörlés