2009. április 3., péntek

ENNYI MÁR NEM ELÉG! A MAGYAROK SZÖVETSÉGE ÁLLÁSFOGLALÁSA A CÖF KEZDEMÉNYEZÉSE KAPCSÁN (SAJTÓKÖZLEMÉNY)

A Magyarok Szövetsége Mozgalom az elmúlt négy hónapban kitartó munkával közel 200 helyszínen tartott lakossági fórumot és mintegy1100 településen hozott létre képviseletet. Az eredmények biztatóak: több tízezer ember, közel 500 csatlakozott civil szervezet mellett 460 új
Magyarok Szövetsége közösség szerveződött. Más országok hasonló elképzelésű szervezeteivel megkezdődtek az egyeztető tárgyalások.

A néhány napja alakult CÖF 2009. április 5.-én Budapesten a Hősök terén az előrehozott választások érdekében gigademonstrációra készül. Ehhez 124 civil szervezetet szólítottak meg. A rendezvényről pártok honlapjai és országos médiafelületek adnak hírt.

A demonstrációt követő lépésekre vonatkozó kérdésünkre nem kaptunk világos választ. Válsághelyzetben jól előkészített, átgondolt cselekvésre van szükség.

A Magyarok Szövetsége a Köztársasági Elnökhöz intézett levelében megfogalmazta: Hazánk képviseleti rendszere jelenlegi formájában alkalmatlan arra, hogy a társadalom összefogjon, és felülkerekedjen a válságon. Látható, hogy ez a kor minden téren új válaszokat igényel.
Egy előrehozott választás önmagában nem old meg semmit, ha a politikai küzdőtér változatlan marad.

A tét óriási: ha nem hozzuk olyan helyzetbe a jelenlegi huszonéves korosztályt, hogy a családalapításra és a gyermekvállalásra igent tudjon mondani, akkor a magyarság rövid időn belül elveszti a lehetőséget, hogy tovább éljen.

A Magyarok Szövetsége - függetlenül attól, hogy lesz-e kormányváltás, vagy előrehozott választás - a nemzet újraszervezésével el fogja érni, hogy megtörténjen a válságot előidéző teljes személyi és intézményi háttér lecserélése.

A Magyarok Szövetsége Mozgalom nem vesz részt a rendezvényen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése