2009. augusztus 16., vasárnap

Már csak néhány nap...

2009. augusztus 21-22-23 –án rendezi meg a Magyarok Szövetsége a Magyarok Országos Gyűlését. A rendezvény lehetőséget ad minden magyarnak, hogy megélhesse a magyar élményt, hogy létezik egység, létezik testvériség, és egyetértés a magyar emberek között!

A 2008 augusztusában megrendezett Kurultaj eseményen mind a részvevők, mind a látogatók zömében egy hasonló érzés fogalmazódott meg: létezik egység, létezik testvériség és egyetértés a magyar emberek között!

A történelmi jelentőségű találkozót követően ezrekben merült fel a jogos igény: milyen jó lenne, ha ezt az érzést nem csak az a kb. 70.000 ember élhetné át, aki jelen volt, hanem minden magyar. S mi több; ha nem csak egy nyári, 2-3 napos rendezvényen, hanem a mindennapjainkban, az örömeinkben és a bánatainkban egyaránt éreznénk az összefogást, az együvé tartozást, a szeretetet!

Nem érdemel meg ez az ország mást, mint amit jelenleg tapasztalunk?
Nem tudunk mi ennél többet tenni a saját életünkért, a saját hazánkért?

De igen! Mást érdemel az ország, és tudunk többet tenni saját életünkért, saját hazánkért – hangzott a válasz. Ez a válasz eredményezte a Magyarok Szövetségének megalakulását, melyhez az elmúlt néhány hónapban több mint 300 civil szervezet és több ezer magánszemély csatlakozott országszerte.

Egybehangzó igény mindenki részéről egy, a 2008-as Kurultaj rendezvényhez hasonló, országos méretű, akár 1 millió magyar jelenlétével is lezajló Országos Gyűlés megszervezése.

Néhányan attól tartanak, hogy más szervezkedések lemásolják a Magyarok Országos Gyűlése rendezvényt és ellenrendezvénnyel próbálják a hatását semlegesíteni. Ez a félelem teljesen alaptalan, mert az emberek összefogásánál, egymásért tenni akarásánál nagyobb erő nem létezik, és mint tavaly már bebizonyosodott sem a pénz, sem a médiatámogatás ezzel nem tud versenyre kelni!

A tavalyi sikeres Kurultaj és az idei Magyarok Országos Gyűlése között a hasonlóság annyi, hogy mindkettőt a magyar ember szeretete hozta és hozza létre. És a hitünk abban, hogy a sorsunkat jobbá fordíthatjuk.
Idén ezeken a biztos alapokon elindulva szervezzük meg a Magyarok Országos Gyűlését, amely idén március 15-én Kiskunhalason és Törökszentmiklóson kezdődött az első Magyarok Vásárával. Azóta a Magyarok Szövetsége tagjai folyamatosan szervezik a Magyarok Vásárait és már javában zajlanak a megyegyűlések is. Ezek azok a testet, lelket, szellemet felépítő események, amelyek segítenek minket abban, hogy megismerjük egymást!

Nem is gondoltuk még pár hónappal ezelőtt, hogy mennyien vagyunk mi, magyarok. A statisztikák, amiket lobogtatnak előttünk egy-egy népszavazásnál, választásnál bizony nagyon félrevezetőek. Számok és százalékok, amelyek sokszor évekre kiható döntéseket hoznak! Ezeken a találkozókon a számok megelevenednek, mert hús-vér emberek gyülekeznek azért, hogy végre együtt gondolkodhassunk jövőnkről, magyarságunkról, életünkről.

Mi fog történni a Magyarok Országos Gyűlésén? Egy nép kinyilvánítja élni akarását, hitét a jövőben, és megmutatja életerejét. A magyarság minden időben képes volt a megújulásra. A Magyarok Országos Gyűlésének legfőbb feladata ennek a megújulásnak a kinyilvánítása.

Az a folyamat, ami idáig elvezet, elősegíti a magyar családok talpra állását, az összetartozás erejének megérzését, és tudatának megerősítését, az élő kisközösségek tevékeny újraépítését. Mindez pedig csak a hagyományaink útján lehetséges.

Eleink minden tudás birtokában voltak. Az a fejlődés, amit ma el akarnak velünk hitetni, nem létezik. Hogy ma mérnöki pontossággal ki tudjuk számolni egy ház statikai paramétereit, még nem jelent fejlődést, mert őseink is mesterei voltak az építkezésnek mindezen tudományok nélkül is. Ők a természettel éltek szoros összhangban, a tapasztalást, a tudást apáról-fiúra hagyományozták, és a ház, amit megépítettek nem dőlt össze, hanem meleg családi tűzhelyet rejtett, ahol az életben való hitük napról-napra megerősödött. Mert az élet egy csoda, tudja ezt minden szíve alatt gyermeket hordó édesanya! Ahhoz, hogy Magyarország ismét felemelkedhessen, nekünk embereknek fel kell ismernünk magunkban ezt a csodát! A Magyarok Országos Gyűlése ebben kíván a segítségünkre lenni. Hogy mindez megszülethessen rajtunk és csakis rajtunk múlik. A Jóisten pedig segítségünkre lesz!

A Magyarok Országos Gyűlésére várunk minden igaz magyar embert, aki tenni akar önmagáért és a nemzetéért!

Koncertek:
Augusztus 21. Péntek

16.00 PALMETTA
18.00 JÁSZMAGYAROK
19.30 SZKíTIA

Augusztus 22. Szombat

17.00 SZILAJ DOBKÖR
19.00 VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS
21.00 A NAPBA ÖLTÖZÖTT LEÁNY Rockopera a FELVIDÉKI ROCKSZíNHÁZ előadásában

Augusztus 23. Vasárnap

17.00 H-599 Történelmi Rockzenekar
19.00 DOBOGÓKŐ
21.00 ISMERŐS ARCOK

Magyarok Szövetsége

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése