2015. január 22., csütörtök

Végső búcsú az utolsóként távozó Aranycsapat tagtól - Buzánszky Jenő labdarúgótól

http://youtu.be/HAiFuNlQAdc
A Helsinki Olimpia (1952)
győztes csapata
jobbról az első Buzánszky Jenő

Buzánszky Jenőre emlékezünk – Január 30-án helyezik öröknyugalomra

A Magyarok Világszövetsége is búcsúzik Buzánszky Jenőtől (1925-2015), az Aranycsapat utolsóként távozó tagjától, a legendás jobbhátvédtől, a nagy magyar hazafitól, a példásan szerény embertől.

Január 30-án, 13 órakor helyezik végső nyugalomra a budapesti Szent István Bazilikában. Alább látható képsorunk a Tóth Kálmán által hozzánk küldött videóból készült, amely teljes egészében megtekinthető, ide vagy a képekre kattintva.

http://youtu.be/HAiFuNlQAdc
A híres hátvédsor, balról: Buzánszky, Lóránt és Lantos
http://youtu.be/HAiFuNlQAdc
4http://youtu.be/HAiFuNlQAdc

MVSZ Sajtószolgálat
8531/150118


„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)
A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.
A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése