2017. június 19., hétfő

Egy rendhagyó, polgárpukkasztó irodalmi est (ELMARAD)

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Pozsonyi Ádám: "Harcra fel!" – (szatírák, humoreszkek)

SAJNÁLATTAL KELL TUDOMÁSUL VENNÜNK, HOGY A POLGÁRPUKKASZTÁS MOST ELMARAD!

AZONBAN AMI KÉSIK? MÉG NEM MÚLIK!

Pozsonyi Ádám író, képzőművész, zenész  másodszor lesz vendége a Hétvezér Estek rendezvénysorozatának. A 373. HVE esten a szerző kiadásában megjelent „Harcra fel” címet viselő kötetét mutatja be.  Pozsonyi Ádám eddigi pályafutásáról részleteket a Wikipédia-internetes lexikonban találhat leggyorsabban az érdeklődő olvasó .   A 90-es években kezdődött írói pályafutása az ún. „underground”-világából eredeztethető. Sajátos, „non polkorrekt” humorát, stílusát sokan talán polgárpukkasztónak neveznék, de aki jobban megismeri, az rájön, hogy ennél többről van szó. Pozsonyi Ádám a csak Pozsonyi Ádámra jellemző sajátosan pozsonyiádámos fanyar humorral, https://www.facebook.com/pozsonyi.adam.3  a szatíra eszközeivel gúnyolja ki korunk ál-, és valódi liberálisait, akik hajlamosak bármikor, bárkire, bármilyen test-, és élethelyzetben rásütni a „kieresztő”, „rosszpista”, „anti-hinta-palinta” és még ennél is cifrább jelzőket, hogy próbáljunk Pozsonyi Ádámhoz illően stílusosan fogalmazni. S persze nem csak őket! Gyakorlatilag szinte mindent és mindenkit, ha a jelenség, vagy történés eléri azt az ingerküszöböt az írónál, amelyért érdemesnek tartja számítógépének billentyűzetét és egerét koptatni. 

De térjünk vissza az est témáját adó „Harcra fel” címet viselő kötetére. Az öt különálló fejezetre osztott gyűjtemény az elmúlt 15 év terméséből válogat, s jó részük nemhogy kötetbe gyűjtve, de sehol nem volt még korábban olvasható. Ezekben az írásokban a szerző korunk összes ostobaságát, korlátoltságát, kötelező jellegű szellemi béklyóját kigúnyolja, kezdve a legfőbb kirekesztő liberálisok szólamain (Liberálisok közt), a szellemi élet gyáva, megfelelési kényszeres merevségén (Vezér és műve), a fogyasztói társadalom mesterséges vágyain át (Pitiáner világ), egész a fiatalság konformizmussá merevedett hőzöngéséig (Hogyan lázadjunk?). De helyet kapnak a gyűjteményben az örök emberi gyarlóságokat pellengérre tűző, politikai aktualitástól mentes szatírák is (Egy agglegény titkos naplójából, Füstbe ment terv, Egy sértett ember kálváriája, Zsidó-magyar összeborulás a Piccolino-ban, Tapintatos viselkedés borszakértők közt.) A kötetet a szerző saját rajzai díszítik. Vigyázat, cselekményleírás! Ne csak hülye láncleveleket, képeket lássatok szívműtétre váró kisbabákról, és lájk/megosztás vadász orvosoktól: Szerencselánc Ez a lánc eddig már négyszer körbejárta a világot, és most Önhöz is eljutott. Egy olyan levél, mely megváltoztatja életét. Kattintson a következő linkre, és csodálatos dolgok fognak Önnel történni!  http://pozsonyiadam.blogspot.hu/  Ezzel a varázskóddal egy új világ nyílik ki Ön előtt! Ne hagyja elúszni a szerencséjét! Új, eddig ismeretlen tudás birtokába juthat! Olyan titkos információknak lesz tulajdonosa, melyek megváltoztatják az életét! Ez egy ajándék, mely csak Önnek szól. Csak most. Teljesen ingyen. Használja ki ezt a lehetőséget! Ha beírja számítógépének keresőmezőjébe, vagy billentyűzetének tabulátorait kopogtatva begépeli, megnyílik egy kapu, melyen betekintve rácsodálkozhat az univerzum rejtett összefüggéseire, ezen felül még hihetetlenül gazdag, szép, és egészséges fogsorú is lesz. Küldje tovább száz példányban, és szerencséje még az eddigieket is túl fogja szárnyalni! Azokkal, akik tovább küldték, csodálatosnál csodálatosabb események történtek. Használja ki a lehetőséget! (részlet a könyvből) Küldje tovább barátaidnak, és ideológiai ellenfeleidnek. Amúgy a könyv önironikus, politikailag inkorrekt, abszurd humoreszkeket tartalmaz, szóval a szokásos Bucó agymenéseket. Megtudhatjuk hogyan legyünk non-konformisták, hogyan lehetünk takarékos agglegények, mennyi időt tudunk elpazarolni arra, hogy rájöjjünk, mivel pazaroljuk az időnket, és persze (megint) hogyan pukkasszunk liberálisokat. Pozsonyi még mindig a kedvenc kispolgári lázadónk, aki fiatalos hévvel beszól mindennek ahol azt a fránya haladó gondolkodást észleli. Szatirikus, abszurd novellák, melyek nélkülözik a politikai korrektség szellemi kalodáit. (Forrás: www.molybolt.hu )
Szeretettel várunk minden haladó és maradó (tán maradi?) gondolkodású irodalomkedvelő polgárt! Azt nem ígérhetjük, hogy meg fognak pukkadni, de azt igen, hogy jól fogják magukat érezni ezen az esten. Erről Pozsonyi Ádám fog gondoskodni. Sőt, aki szeretné haza vinni magával az est hangulatát, arra is lesz mód, mert az író dedikált kötetei megvásárolhatók lesznek az est végén.     

Az előadás ideje: 2017. június 20. kedd 18.00 óra
Az előadás helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25   

Fejér Szövetség Sajtószolgálat



   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése