2017. június 5., hétfő

A magyarság legdicsőbb nagyjairól

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Máté Ferenc előadása: Atillától Szent Lászlóig

A Hétvezér Estek rendezvénysorozat, 371. előadásának vendége dr. Máté Ferenc lesz, aki másodszor tart előadást Hétvezér Estén.

A téma, amely a magyar történelem talán legfontosabb és máig meghatározó időszakáról szól, igazán érdekfeszítő, mert ilyen összefoglaló megközelítésben ritkán, vagy legtöbbünk még sohasem hallhatta. 

Az átlag magyar ember számára manapság a magyar történelem Szent István királynál kezdődik. No jó, engedjük meg, hogy vannak, akik Géza fejedelemről is hallottak már és Árpádról, meg a „honfoglalásról” is, amit - mint ma már tudjuk - helyesebb lenne hon-visszafoglalásnak, vagy legfeljebb visszatérésnek nevezni.


Atilláról, a királyok királyáról pedig végleg csak azok szereztek ismereteket, akik mélyebben érdeklődnek a magyar történelem valós gyökerei iránt. Pedig ma már tudhatnók azt is, hogy a Kárpát-medence a műveltség ősi világközpontja,  hiszen a Hétvezér Estek rendszeres látogatói erről is hallhattak már előadást Grandpierre Atillától. A történettudomány többnyire korszakokra osztva vizsgálja, dolgozza fel a történelmet. Az összefüggéseket azután ezekből a mozaikokból kell összeraknia kinek-kinek magának, ami persze kinek hogyan sikerül, függ attól is, hogy mennyire átfogó ismeretekkel rendelkezik.

Dr. Máté Ferenc előadásában olyan átfogó képet kaphatunk a magyar történelem eme meghatározó óriásokkal fémjelzett időszakáról, amelyet igazán kár lenne elmulasztani. 

Mindenkit szeretettel várunk a soron következő Hétvezér Estre.

Az előadás ideje: 2017. június 06. kedd 18.00 óra
Az előadás helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25 

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése