2021. szeptember 9., csütörtök

Emlékezzünk együtt a testvérvárosunkkal újraegyesülés örömünnepére (frissítve)

Tisztelt Fehérvári Polgárok!
Tisztelt Közéleti Szereplők!
Tisztelt Sajtómunkatársak!

Testvérvárosunk, Csíkszereda népe 1940. szeptember 11-én
boldog örömmel köszöntötte a Magyar Királyi Honvédséget
2021. szeptember 11-én lesz 81 éve, hogy az 1940. augusztus 30-án meghozott ún. „második bécsi döntés” következtében Csíkszereda, Székesfehérvár testvérvárosa   - ha csupán 5 évre is, de - békésen visszakerült az anyaország kebelére. Vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzót és a nemzeti lobogó alatt bevonuló (a hajdani Nemzeti Hadseregből megalakult) Magyar Királyi Honvédséget 1940. szeptember 11-én köszöntötte Kolozsvár, majd testvérvárosunk,  Csíkszereda lelkes erdélyi és székely magyar népe.

Az Országzászló Védnöki Testület, a Fejér Szövetség és társszervezeteinek tagjai, képviselői ezen alkalomból csendes megemlékezést tartanak Székesfehérvárott, a 2018. június 4-én újraavatott Ereklyés Országzászló és Trianon Emlékműnél és mécsesekkel világítják ki a székelyföldi és erdélyi el- és visszacsatolt kelet-magyarországi (ún. partiumi) vármegyék címerpajzsait, majd a székely himnusz eléneklésével egyidejűleg húzzák fel, s eresztik újra félárbócra a társadalmi összefogás nemzeti lobogóját, a fehérvári Országzászlót.
Megemlékezés
testvérvárosunk, Csíkszereda hazatérésének 81. évfordulós napján,
2021. 09. 11-én (szombaton) 18:00 órakor
Székesfehérvár Országzászló terén,
az Ereklyés Országzászló és Trianon Emlékműnél
 

Szeptember 11 az erdélyi, a székely magyarság szabadságharcának jeles napja marad

Megkerülhetetlen a székely önrendelkezés visszaállítása

https://www.youtube.com/watch?v=qasEPtZj1kQ
Az örömmámor archív felvételei
81 évvel ezelőtt, 1940. szeptember 11-én vonult be és ért Erdély szívébe, Kolozsvárra - a második bécsi döntés következményeként békésen és ünnepélyesen - Horthy Miklós kormányzó vezetésével a Magyar Királyi Honvédség, amellyel - ha rövid időre is - Észak-Erdély és az észak-erdélyi magyarság, Székelyföld és a székelység újra visszanyerte a trianoni "békediktátummal" elvesztett - s a méltatlan "nyertesek" álságos kötelezettségszegése által azóta tovább csorbított - önrendelkezését és szabadságát.

Az Országzászló Védnöki Testület tagjait és minden együttműködő közösséget, együttérző polgárt szólítunk, hogy vegyünk részt a csendes tiszteletadáson, világítsuk ki mécsesekkel közösen az erdélyi és az azzal együtt el- és visszacsatolt kelet-magyarországi vármegyék címerpajzsait!

Tisztelettel várjuk a velünk együtt megemlékezőket!
 
Bizalommal az ősi erényben:

Dr. Boór Ferenc elnök - társelnök
Fejér MAG Egyesület - Fejér Szövetség
Országzászló Védnöki Testület ügyvivő

Az eseményről készült képek:


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése