2021. szeptember 26., vasárnap

Hétvezér Est a magyar tudósokról az Eötvös Loránd Fizikai Társulat tiszteletbeli tagjától

Ha kedd, akkor Hétvezér Est

Dr. Sajó-Bohus László atomfizikus: Magyar tudósok, feltalálók
 
Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!

Dr. Sajó-Bohus László atomfizikus, a Fejér Szövetség elnökének bátyja lesz az 519. Hétvezér Esténk előadó vendége.
 
A Sajó-Bohus család az 1956-os forradalom után, 1957-ben hagyta el Magyarországot, s Bécsen keresztül Venezueláig sodorta őket a sors. László még Magyarországon látta meg a napvilágot, míg öccse, Victor már Venezuelában született.
 
Sajó-Bohus László a Milánói Egyetem elvégzése után technikusként dolgozott Európában mielőtt - ha nem is végleg, de hosszú időre - Caracasba, a venezuelai Simón Bolivar Egyetemen vállalt kutatói állást, ahol hamarosan az atomfizikai tanszék vezetője lett.
 
Doktori fokozatát a Birminghami Egyetemen szerezte, ahol az egyetemi laboratórium vezetését is vállalta. Dolgozott Bécsben a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség koordinátoraként és az Eötvös Loránd Tudományegyetem vendégprofesszoraként is.

A Fejér Szövetség 2016 óta gondozza néhai Dr. Pálfi György nyugalmazott egyetemi tanár és múzeumigazgató Tudománytörténeti Kiállítását, s terjeszti a Kárpát-medence magyarlakta területein Nagycenktől Borszékig illetve Dunaszerdahelytől Pitvarosig, így rendkívül nagy örömmel fogadta Dr. Sajó-Bohus László felajánlását, ismereteinket talán személyes élményeivel is bővítő előadását a magyar tudósokról és találmányaikról. Bizton remélhetünk további kiegészítéseket a kiállítás terjesztéséhez is ettől az előadástól.
 
Várunk minden régi és új érdeklődőt
 
2021. év Szent Mihály - Földanya - Őszelő - szeptember havának 28. napján (kedden) 18:00 órától
a Királykút Emlékházba
Dr. Sajó-Bohus László
Magyar tudósok és feltalálók című előadására
 
A Hétvezér Est rendezősége nevében a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése