2013. augusztus 26., hétfő

A Szent Korona kicsinyített másolata a 185. Hétvezér Estén

Az MVSZ Elnökségének álláspontja

Amint arról korábban hírt adtunk, a Tradíció Manufaktúra Kft. elkészítette a Szent Korona, mintegy 10 cm-es átmérőjű, aranyozott bronzból készült, kicsinyített mását. Mielőtt forgalomba hozta volna, a gyártó cég kérte több szervezet, így a Magyarok Világszövetségének a támogatását is.
Az MVSZ Elnöksége részletes vitát folytatott a kérdésről. Az Elnökség vitája éles volt.

Az első felszólalók féltették a Szent Koronát attól, nehogy a forgalomba hozott kicsinyített más okán olcsó méltatlanság érje.

Ám akadt pártfogója is az ügynek. A legmarkánsabb érv, amely támogatta a Szent Korona-replika forgalomba hozatalát, ekképp fogalmazott:

Hívő keresztény embereknek is ott lehet a házában a megfeszített Jézus urunkat ábrázoló kereszt, miként ott van a Szűzanya képe vagy szobra is. Mindezt a keresztények pénzért vásárolják meg. Miért ne lehetne a Szent Korona tisztelőinek is lehetővé tenni egy szimbolikus, kicsinyített Szent Korona-replika megvásárlását?

Egy sor más érv is erősítette ezt az álláspontot.

Végül szavazásra került sor: az Elnökség tagjai egy szavazat híján, kétharmados többséggel támogatták azt a javaslatot, hogy a Magyarok Világszövetsége – körültekintően eljárva, Szent Korona-szakemberek véleményét is kikérve – támogassa a javasolt Szent Korona-replika korlátozott, sorszámozott példányszámban való forgalomba hozatalát. Az ellenzőket vélhetően meggyőzték a támogatók érvei, mert csupán egyikük szavazott végül NEM-el, a többiek a TARTÓZKODÁS-t választották. Az MVSZ Elnöksége a szakértői vélemények és az első példányok kapcsán szerzett tapasztalatok birtokában visszatér a kérdésre.

Jövő a Szent Korona jegyében! – hirdeti a Magyarok VIII. Világkongresszusaamelynek nemzetstratégiai kötetét a kérdéshez felelősén viszonyuló, és körültekintően eljáró Magyarok Világszövetsége ingyenesen ajánlja fel a sorszámozott replikák mellé.

MVSZ Sajtószolgálat
8017/130824

A Szent Korona kicsinyített másolata megtekinthető és még kedvezményes áron megrendelhető a 185. Hétvezér Estén

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése