2013. augusztus 11., vasárnap

Fehérvári főorvos ad elő a 184. Hétvezér Estén

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Dr. Kovács Csaba: A szőlőmag és a C vitamin, a verhetetlen páros


A Dr. Kovács Csaba főorvos lesz a Fejér Szövetség Hétvezér Esték rendezvénysorozatának 184. előadója.
Az előadó Székesfehérváron született, iskoláit is itt végezte, majd az egyetem elvégzése után ismét Fejér megyébe tért vissza. Több területen dolgozott, évekig a fehérvári, majd a móri kórház Anaesthesiológiai és Intenzív Terápiás Osztályán. Így sok alkalma nyílt az  összes operációs szakmában részt venni, azokat megismerni, így egy átlagos szakorvoshoz képest sokkal mélyebb, átfogóbb ismereteket szerezni a gyógyítás tudományában.

 Az alternatív gyógyítás lehetőségeit először hobbyként kezdte el kutatni, de a tanfolyamok és folyamatos önképzések után végül egy olyan módszert dolgozott ki, amivel széles tömegeket lehet viszonylag rövid idő alatt a „jól érzem magam” tartományba billenteni. Ma már azt vallja, hogy nem szabad mereven ragaszkodni az egyetlen tudományosnak tekintett terápiához. Mindegy, hogy mi az eszköz vagy elv, ami gyógyulást eredményez, csak működjön.

Az előadás folyamán a főorvos úr elmondja tapasztalatait, amelyeket pályafutása során az emberekkel való beszélgetésekből, kikérdezésekből gyűjtött össze egészségi kultúránkról, az önmagunk iránt érzett felelősségről és a gyógyulásba vetett hitünkről. Arra bátorít, hogy ismerjük meg azokat az alternatív eszközöket, készítményeket, amelyek segítenek a gyógyulásban, közérzetünk javításában.


Kiemelkedő szerepet tulajdonít a C-vitaminnak, amely Szent-Györgyi Albertnek köszönhetően több mint 75 éve áll korlátlan mennyiségben rendelkezésünkre. Megdöbbenti és elkeseríti, hogy az emberek nagy része mégsem ismeri fantasztikus hatásait. Úgy látja, hogy manapság a szocializált ember krónikus C-vitamin hiányban, skorbut közeli állapotban leledzik. Nagyon messze vagyunk – még mindig (75 év után is) – Szent–Györgyi Albert álmától, miszerint az emberek éléskamrájában a liszt és a cukor mellett ugyanúgy zacskóban álljon a C-vitamin, és bevétele váljék napi rutinná.


 Nobel-díjas tudósunk, Szent-Györgyi Albert írta le először még 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását. Õ mondta ki azt is először, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst. Az antioxidánsok nyújtanak védelmet a szervezetünket folyamatosan károsító szabadgyök támadások ellen.
 
A szabadgyökök olyanok, mint a tábortűzből kipattanó szikrák. Bárhová pattannak, ott pusztítanak, károsítanak. A szabadgyökök elleni védekező rendszerünk egy komplex rendszer, holisztikusan szabad csak szemlélni. Egy-egy tényezőjét kiragadni – és azt előtérbe helyezni – nem érdemes. Sajnos nem eléggé közismert, hogy a C-vitamin önmagában nem képes jól felszívódni (csak 10%), ezért kell mellé mindig valamilyen flavonoid.

Jelenleg a leghatékonyabbnak a szőlőmag flavonoid tartalma bizonyul (OPC). A szőlőmag hatóanyag tartalma a védekezés során megsérült C-vitamint is folyamatosan regenerálja, ismét hatékonnyá teszi. Ketten együtt verhetetlen párost alkotnak!

Kovács főorvos úr úgy látja a jelenlegi helyzetet, mint amikor egy roskadásig megrakott asztal előtt ülve éhezünk – sőt, éhen is halunk!
Akarjunk élni! A csodálatos C-vitamin itt van előttünk, csak meg kell ismernünk!
Ezúttal is szeretettel várjuk a Fejér Szövetség előadására.

Az előadás helye: Királykút, Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.
Az előadás ideje: 2013. augusztus 13. (kedd) 19.00-21:00 óra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése