2013. augusztus 12., hétfő

A Haza nem eladó mozgalom felhívása

Nemzetgyűlés - A felvilágosult, méltóságukért kiálló emberek forradalma?
forrás: 2013. augusztus 11., 17:00 szerző: Tihanyi Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Fejér megye, Budapest – Bálint Zoltán, a Haza Nem Eladó Mozgalom megyei vezetője az FMH-nak bejelentette: nemzetgyűlést szerveznek.

Nagyszabású tüntetést hirdetett a Kásler Árpád devizahiteles érdekvédő által vezetett Haza Nem Eladó Mozgalom augusztus 19-ére a budapesti Regnum Marianum kereszthez. Az összegyűlt tömeg a tervek szerint másnapig a helyszínen marad, és 20-án a hivatalos állami rendezvény helyszínére vonul.

Bálint Zoltán elmondta: a szervezők a megkárosított devizahitelesek, forinthitelesek, vállalkozók és más kifosztott emberek mellett mindenkit várnak, akik egyetértenek abban, hogy az országban alapvető és sürgős változásokra van szükség, és akik egyetértenek abban is, hogy ezt felelősen csak tisztességes, a  hatalom által érintetlen emberekre szabad rábízni. A siker alapvetően létszám kérdése, így a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy saját lakóhelyén, családjában, baráti társaságában  szervezze meg az odautazást, és minél nagyobb létszámban álljanak ki emberi méltóságukért. Először is a végrehajtási eljárások, kilakoltatások azonnali felfüggesztését akarja elérni a mozgalom. A jelenlegi jogszabályi környezetben ugyanis a végrehajtás alá vont banki adósokat a teljes csőd, és az akár évtizedes jogfosztottság fenyegeti, de kisebb tartozások miatt is a teljes kifosztás vár sokakra.
Haza Nem Eladó Mozgalom
Országszerte sok tízezer embert tett tönkre a devizahitelezés. De nem csak az. Pillanatfelvétel a legutóbbi* tüntetésről (Fotó: Kricskovics Antal)

(*szerk. megj.: a kép nem a legutóbbi tízezres Hősök terén folyt megmozdulásról, hanem a korábbi, márciusi tüntetésről készült - az április 21.-i tüntetésről a teljes hazai média hallgatott)

A mozgalom célja, hogy a tüntetés Nemzetgyűléssé alakuljon. Az összegyűlt emberek pártszimpátián felülemelkedve lefektetnék egy olyan Magyarország alapjait, ahol a jog megvéd mindenkit az erőfölénnyel való visszaélésektől. A megoldást abban látják, hogy a Magyarország 1944-es német megszállásakor hatályon kívül helyezett ezredéves történelmi alkotmány jogfolytonosságát ténylegesen helyre kell állítani. Ezzel megnyílna a lehetőség arra, hogy a helyreállítás pillanatáig megkötött minden szerződést felül lehessen vizsgálni, és a károkozókat, a közbizalommal visszaélőket törvény előtt el lehessen számoltatni.

Újra bevezetésre kerülne a parlamenti Felsőház, amely kontroll alatt tartaná a pártok működését. Ezen kívül be kell vezetni a politikai felelősségre vonhatóságot, a képviselők visszahívhatóságát. A szervezők arra kérnek minden érdeklődőt, hogy a rendezvényre a nemzeti trikolóron kívül semmilyen pártpolitikai szimbólumot ne vigyenek  magukkal, és fokozottan hangsúlyozzák az esemény   békés jellegét.

Tihanyi Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése