2022. február 20., vasárnap

Hazatérés - a Kárpát-medence rejtett szegletei a Hazajáró műsorszerkesztőjének szemével

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Kenyeres Oszkár honismereti műsorszerkesztő: Hazajárás a Kárpát-medencében

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!

Kenyeres Oszkár honismereti műsorszerkesztő,
több tursztikai és közéleti heti- és havilap szerzője, a Váci Reménység, a Börzsöny Akciócsoport és a Hazajáró Honismereti és Turista Egylet elnökségi tagja, a Hazajáró című honismereti műsor szerkesztője lesz a Fejér Szövetség közművelődési és közéleti előadás sorozata, a Hétvezér Esték 537. előadó vendége. 
 
A „Hazajáró” hétről-hétre bakancsot húz és nekiindul, hogy keresztül-kasul bebarangolja a Kárpát-medence varázslatos tájait és megismerje hazánk természeti- és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait. Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Délvidéken, Muravidéken, Őrvidéken és belső-Magyarországon hol gyalog, hol szekérrel, kerékpárral vagy kenuval halad vándorútja során. A Kárpátok fenséges gerinceitől, várromokon, apró fatemplomokon és véráztatta harcmezőkön át, patinás városokig – megannyi magyar emlék kíséri a „Hazajáró” soha véget nem érő útját. - szól az ismertető a mediaklikk.hu honlapon.

Kenyeres Oszkár
Vácott született 1974-ben és Vác, Visegrád és Börzsöny hegyei-völgyei között töltötte ifjú éveit, mielőtt Egerben történelem és földrajz szakos diplomát szerzett. A Börzsönyben természetvédelmi és turisztikai egyesületet is alapított gyermekkori barátjával, Moys Zoltánnal.

Vácott előbb halmozottan sérült gyermekekkel foglalkozott gyermekfelügyelőként, majd a Beszédjavító Tagozaton tanított, miközben
igazolt labdarúgóként hódolt a sportéletnek a Váci Izzóban, majd később a különböző megyei és járási osztályokban Verőcén, Kismaroson, Szokolyán, Nagymaroson, Szobon, Vácdukán, miközben jelenleg a Rétság színeiben szerepel a zöld gyepen.

Hegyjáróként a Tátra ormai után az Alpok csúcsaira, a Mont Blanc magaslatára hágott, míg 2011 őszén
a Duna Televízióban elindított Hazajáró turisztikai és honismereti magazin szerkesztésébe nem kezdett, amely végleg a Kárpát-gerinceihez és a Kárpát-medence zeg-zugos tájegységeihez kötötte. A 300 epizódot is maga mögött tudó - Magyar Örökség és Prima Primissima díjat és váci közösségi Pro Urbe elismerést nyert - sorozatban az észak-amerikai és ausztráliai magyar diaszpóra életéről is tudósított. Előadónk máig Vácott él családjával, két kisleány édesapjaként, onnan érkezik hozzánk, a királyi városba, hogy kitekintést adjon a Kárpát-haza rejtett szegleteiről és kincseiről.

Ajánljuk tisztelettel az előadást figyelmükbe, azaz várunk minden régi és új érdeklődőt
 
 2022. év Böjtelő - Jégbontó - február havának 22. napján (kedden) 18:00 órától
a Királykút Emlékházba
Kenyeres Oszkár honismereti műsorszerkesztő
Hazajárás a Kárpát-medencében
című előadására

Figyeljék híreinket, hiszen ha kedd, akkor - biztosak lehetünk benne, hogy újra és elmaradhatatlanul - Hétvezér Est!

A Hétvezér Est rendezősége nevében a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése