2023. január 15., vasárnap

Szakrális botanika - beavató és gyógyhatású növények jelentősége anno és most...

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Schall Attila: Szakrális botanika, gyógynövények energetikája

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!

Schall Attila botanikus lesz a Fejér Szövetség  közéleti és közművelődési előadás sorozatának 578. előadó vendége
. Előadásában egy kevésbé közismert területre vezeti be az est látogatóit, holott 
a szent hagyományokban és a magyar ősiségben nem volt ismeretlen a szakrális botanika, a gyógynövények energetikája, a hang teremtő ereje.
 
Schall Attila már több, mint egy évtizede merült el a szakrális botanika tudományában. Állítja, hogy az általa magas rezgésűnek nevezett növények a táplálékként és gyógynövényként szolgáló közismert növényeinken messze túl mutató hatással vannak környezetünkre és testi-szellemi-lelki egyensúlyunkra.
 
Előzetesként álljon itt még egy rövid idézet Attila egy korábbi előadásából, mikor a magas energetikájú gyógynövényeivel tett látogatást a bárdudvarnoki közösségi házba (forrás: https://www.sonline.hu/helyi-kozelet/2022/11/schall-attila-felkenes-nelkul-nem-lehetett-kiraly-a-kiraly)

"– A mai világunk eléggé eltávolodott az égitől, recseg-ropog mindentől, pedig lenne rá igény, hogy visszacsatlakozzunk rá – mondta az előadó, aki először az emberi agy rejtett zugában elhelyezkedő tobozmirigy jelentőségéről beszélt.

– A tobozmirigy a hét belső elválasztású mirigyünk közül a hatodik. Minden ősi kultúra egymástól függetlenül tisztában volt vele, hogy létezik és mi a feladata: többek között a föld és az ég közötti kapcsolatot működteti. Ahhoz, hogy működése intenzívebb legyen, szent olajokat használtak stimulálására. Nálunk, magyaroknál a „Turulházi” királyaink felkenése is erről szólt. Nem volt elég a Szentkorona és az esztergomi érsek jelenléte, azt is pontosan meghatározták, hogy a király testének mely pontjaira kell felkenni azokat az illóanyagokat, amelyek uralkodóvá teszik. Ha ez a SZER-tartás nem történt meg, nem lehetett király e nélkül senki – emlékeztette Schall Attila a hallgatóságot a királyok felkenésének misztikumára. Régen úgy tartották, hogy a felkenés eredményeként a királynak olyan intenzív rezgések érik a testét, hogy létrejön a vágyott földi-égi kapcsolódás. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kis Jézust meglátogató mágusok is olyan ajándékot vittek, amely a király felkenéséhez kell: Mirhát és tömjént, amelynek füstje az égig száll."

Előadásának célja - gondolatait idézve - az isteni jelenlét érzékelése. Az ősi civilizációk hanyatlásuk végén technológiai révületbe süllyedtek: anyagelvű tévútjukon tudományos vívmányaikkal, építményeikkel és eszközeikkel próbálták áthidalni az ember és Isten közt általuk mélyített szakadékot.

A Hétvezér Est előadás a szent hagyomány és a modernitás értékeit felmutatva kínál választ és konkrét gyakorlati lehetőségeket a jézusi - "szűk ösvény" - úton.
 
 
Ajánljuk az előadást, egyben a Hétvezér Esték 2023. évi programját is figyelmükbe, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt
 
2023. év Vízöntő - Boldogasszony - Fergeteg - január havának 17. napján (kedden) 18:00 órától 
a Közösségi és Kulturális Központba
(Szabad Művelődés Háza) 
Schall Attila botanikus
Szakrális botanika, gyógynövények energetikája
című előadására 

Figyeljék híreinket, hiszen ha kedd, akkor - biztosak lehetünk abban is, hogy újra és elmaradhatatlanul - Hétvezér Est!

A Hétvezér Est rendezősége nevében a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése