2023. március 5., vasárnap

A magyar nyelv teremtő erejéről szól a Hétvezér Esték 585. előadója

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Gyarmati Gábor könyvszakértő: A magyar nyelv teremtő ereje

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!

Gyarmati Gábor fehérvári könyvszakértő lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozatának 585. előadó vendége. „A magyar nyelv teremtő ereje” című előadás előadója, Gyarmati Gábor Székesfehérváron él. Élete küldetése a lélek hangja, a könyvek megismertetése.

Előadónk 27 évig
dolgozott idegen nyelvekkel. Majd váltott és elkezdett foglalkozni egy különleges nyelvvel, az anyanyelvével, amelyen a hétköznapokban is beszél. A magyar nyelv titkait vizsgálja. Az előadásában szó esik a magyarok őstörténetéről is és bizony sok olyan tételről, amelyekről csak most kezdenek gondolkodni a magyar nyelven beszélők.

Az előadás során a magyar nyelv fordulatait és csodáit vizsgálja több szempontból, hogy miért fontos és különleges és miért is teremtő nyelv a magyar. Szó esik az ősi szkíta hun magyar rokonságról, valamint a sumer (szerk: bátran ejtsd: szumír), a szanszkrit, a mongol és a káldeus nyelvi, illetve népi hasonlóságokra is fény derül.

Előadónk eddig 11 kéziratot készített.
Hosszútávú terveinek részeként a magyar őstörténet egyik legfontosabb fejezetéről idén készül el „Atilla szkíta, hun, magyar királyunk”-ról szóló ismeretterjesztő könyve, amelynek egyik fejezete kisregény, a további fejezetek pedig Atilla királyunk adatokkal alátámasztott történetéről szólnak.
A Lélekcserék című regénye egy LonYorki játékáruházban játszódó misztikus krimi, romantikus szálakkal. E művéből több mint 10 szereplő részvételével Londonban hangjáték készült.
Jelenleg készülő könyvein két példamutatóan fiatalos lendületű és felemelő életmódjukkal inspiráló 79 éves asszonnyal dolgozik a szerző. Prazsák Józsefné, Emmike, aki 32 év alatt Paloznakon olyan kulturális közösséget hozott létre, amellyel példát mutat a más települések, községek és városok számára is. Az ország leghíresebb embereivel dolgozott együtt, hogy sokak segítségével felvirágozhasson és egy kis ékszerdoboz lehessen a több mint 500 fős Balaton-felvidéki falucska. A könyv címe: Igazgyöngyök az élet karkötőjéből.
Kocsis Ilona természetgyógyásszal (az "ÍrdÚjraMódszer’" kitalálójával), „Mint réten a vadvirág, úgy” címmel a színes életrajzán túl a szellemiségének átadásáról és a lélek meg a szellemiség tanításáról beszélgetnek.
Harmadik tervezett könyve egy nagyregény: „A nap fénye” címmel. Erről is bizton hallhatunk néhány szót az előadás során.
 
Ajánljukaz előadást és a Hétvezér Esték márciusi programját figyelmükbe, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt
 
2023. év Tavaszelő - Böjtmás - Kikelet - március havának 7. napján (kedden) 18:00 órától 
a Közösségi és Kulturális Központba
(Szabadművelődés Háza, Székesfehérvár, Fürdősor 3.) 
Gyarmati Gábor könyvszakértő
A magyar nyelv teremtő ereje
című előadására

Figyeljék híreinket, hiszen ha kedd, akkor - biztosak lehetünk benne, hogy újra és elmaradhatatlanul - Hétvezér Est!

A Hétvezér Est rendezősége nevében a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése