2023. május 21., vasárnap

Több szempontból is királyi Székelybál volt a 6.

Az első alkalommal a Hotel Magyar Király Szállóban és telt házzal rendezett 6. Székely Bál talán az eddigiekkel összehasonlítva is az egyik legharmonikusabban összeállított programjával valóban királyi méltóságot nyújtott a Kárpát-medencei magyarság ezen ünnepéhez.

A Fejér Szövetség tagjai, hozzátartozóik és barátaik két 10-10 fős asztalt foglaltak, ami ugyancsak messze meghaladta a korábbi részvételünket.

A fenti két képet Klein Anna készítette a FEOL.HU cikkéhez: https://www.feol.hu/helyi-kozelet/2023/05/iden-is-megtartottak-a-szekesfehervari-jotekonysagi-szekely-balt

A nagy létszámú résztvevők számára az örömünnep mellett egy egyedi esemény fokozta a felemelő élményt, hiszen a 2022. évi 5. Székely Bálra ajánlotta fel az Országzászló Védnöki Testület és a zászlókezelésért felelős Fejér Szövetség a helyreállítás után 2018. év június 4-én avatott Ereklyés Országzászló és Trianon Emlékmű ékességét, a trianoni döntés 98. évfordulóján a helyszínen felszentelt és 2019. január 18.-ig szolgált "Első fehérvári Országzászlót".

A jótékonysági licitálást a Karsai Holding zRT nyerte, s az ünnepélyes átadás-átvétel egy éves várakozás után 2023. május 20-án szombaton 21:00 órakor megtörtént.

Minden elismerésünk a 6. Székely Bál szervezőinek!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése