2024. február 5., hétfő

Hétvezér Est Kű Lajos olimpiai ezüstérmes labdarúgóval (frissítve)

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Kű Lajos olimpiai ezüstérmes labdarúgó: Élve eleven élet - beszélgetés múltról és jelenről

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!
 
Kű Lajos
Fejér vármegyei díszpolgár, többek között Prima Primisszima (2011), Magyar Örökség (2015 és Pro Civitate (2017) díjas olimpiai ezüstérmes magyar labdarúgó lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozata, a Hétvezér Esték 625. előadója (az előző előadás elhalasztása miatt a sorszám nem változott).

Ki ne ismerné Fehérvárott az utolsó BL-döntős magyar labdarúgó Kű Lajost, a Kárpát-medence diáksportjának felemeléséért indított mozgalma érdekében általa kezdeményezett Aranycsabat Alapítvány elnökét, a fehérvári olimpiai emlékmű, Melocco Miklós alkotásának - mondhatni - megálmodóját?!
 
Előadónk az elmúlt év derekán töltötte be a 75. életévét. Labdarúgó pályafutását a "Videoton" jogelőd klubjában, a Fehérvár VT Vasas színeiben kezdte, majd a belgiumi Brugge csapatával elért sikerei után végül Ausztriában fejezte be. Pályafutása labdarúgóként itthon és külföldön, majd 1997-ben hazaköltözve a magyar diáksport fellendítéséért folytatott küzdelmei, Fejér vármegye és Székesfehérvár közéletében betöltött szerepe mind bővelkedett emlékezetes eseményekben, Lesz miről beszélgetnünk ezen az estén előadónkkal felidézve múltat és elemezve a jelent.

Különösen is ajánljuk látogatóink figyelmébe ezt az előadást és a Hétvezér Esték programját, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt
 
2024. év Télutó - Vízöntő - Boldogasszony - Jégbontó - február havának 6. napján (kedden) 18:00 órától
a Királykút Emlékházba
(Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.) 
Kű Lajos
Élve eleven élet - beszélgetés múltról és jelenről
című előadására

A Hétvezér Est Rendezősége nevében:
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Fehérvár TV felvétel az eseményről:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése