2024. június 7., péntek

Nyílt levél a Fehérvár TV szerkesztőségének - helyreigazítást kérve

Tisztelt Fehérvár TV Szerkesztőség!
Tisztelt Illetékesek!

Sajnálattal látom, hogy annak ellenére, hogy meglehetősen durva hibájukat Juhász László tanácsnok még június 4-én tájékoztatásom után jelezte Önöknek, mégsem orvosolták és vették ki az ARCHIVUM oldal Választási Hírek címszó alatt közölt videójukból és tették ki önállóan, mint az Országzászló Védnöki Testület és a szervezésben közreműködő társadalmi szervezetek meghívását egy külön archív videó bejegyzésbe!

Ezúton az Országzászló Védnöki Testület ügyvivőjeként kérem, hogy azonnal töröljék a hivatkozott videó bejegyzésből a meghívásunkról szóló tájékoztatást és tegyék azt külön bejegyzésbe, mint a város 2018. június 4. óta mind forgatókönyvében, mind idejében mindenféle választási kampány időszaktól független és a trianoni döntés aláírásának évfordulós pillanataiban esedékes megemlékezésre szóló meghívást, felhívást!

Egyúttal magyarázatot és választ kérek az alábbi kérdésekre:
  • Miképpen gondolták és tartják máig elfogadhatónak, hogy a csatolt meghívásunktól eltérően Választási Hírnek minősítsék az Országzászló Védnöki Testület által 2024. május 27-én 16:21 órában és tárgyában "Meghívó Országzászló szentelésre és Trianon megemlékezésre - 2024.06.04. 16:32" címen közzétett, majd a szervező szervezetek által sajtótájékoztató formájában megismételt meghívást (lásd és halld: Dr. Boór Ferenc által mondottak az Önök videójában)?!
  • Milyen alapon minősítették át a Juhász László tanácsnok által tárgyában világosan, "nem választási" jelzéssel kiküldött levelében meghirdetett sajtótájékoztató tartalmát választási hírré?!
  • Mire alapozva gondolták az Országzászló Védnöki Testület és a szervezésben közreműködő szervezetek hagyományos - megismétlem, 2018 óta azonos időben és forgatókönyv szerint Országzászló szentelésre és Trianon megemlékezésre - meghívását Földi Judit polgármester jelölt egyszeri, alkalmi választási kampány eseményével egy lapon, egyetlen választási hírbe foglalni, így közzétenni, archiválni és máig ott tartani?!
  • Miből gondolták, hogy Fehérvár mindenkori polgármestere - jelenleg Cser-Palkovics András - tiszteletbeli elnökségével működő Országzászló Védnöki Testület által évek óta megrendezett Országzászló szentelésnek és Trianon megemlékezésnek bármilyen köze lenne a választáshoz, vagy a választási kampányhoz azon kívül, hogy most a kampány idő 2024. június 4-én is túlnyúlik?! Úgy-e nem gondolják komolyan, hogy ettől minden választási hírnek minősül?!
  • Hogyan gondolják máig választási hírként archívumban tartani, sőt, egy kampányeseménnyel egy videóba szerkesztve kampányeseménnyé minősítve archiválni, archívumban tartani többek között egy köztiszteletben álló ciszterci plébános, Brückner Ákos Előd atya közreműködésével zajló Országzászló szentelést és egy református lelkész, ifj. Hegedűs Lóránt és megannyi társadalmi szervezet képviselőinek és fehérvári polgárnak részvételével zajló Trianon megemlékezést?!
  • A sajtótájékoztatón elhangzottakkal ellentétben milyen alapon konferálták fel a Fehérvár TV-ben Válasz Egyesület által szervezett megemlékezésnek az eseményt, miközben korábbi sajtóhírünkből és a sajtótájékoztató első nyilatkozójaként (ám a videóban későbbre szerkesztve) általam elmondottakból is világosan kiderül, hogy egyetlen szervezetként csakis a közreműködőket és szervezőket is egyaránt felkérő társadalmi szervezet, az Országzászló Védnöki Testület nevezhető meg, avagy ha mást is, azaz több szervezetet kívánnak éppen megnevezni szervezőként, akkor a Védnöki Testület mellett a Fejér Szövetség, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Válasz Független Civilek Fehérvárért Egyesület egyenrangúként szerepeltetendő. Sajnálatos módon ezzel is - akarva, vagy akaratlanul? - azt sugallták, mintha a Trianon megemlékezés választási kampány esemény lett volna!
Bár a magam részéről azt is el tudom fogadni, hogy a fenti kérdésekre nem tudnak elfogadható magyarázatot adni, azonban hangsúlyozom:

ELFOGADHATATLAN A TRIANON 104 ORSZÁGZÁSZLÓ SZENTELÉSRE ÉS TRIANON MEGEMLÉKEZÉSRE MEGHÍVÁS SAJTÓHÍRÉT VÁLASZTÁSI HÍRKÉNT ARCHÍVUMBAN TARTANI!
KÉREM AZ UTÓKOR SZÁMÁRA, A FÉLREÉRTÉSEK ELKERÜLÉS ÉRDEKÉBEN A  SZEMÉLYES NYILATKOZATOMAT IS MAGÁBAN FOGLALÓ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ KERETÉBEN TÖRTÉNT MEGHÍVÁSUNKAT VÁLASZTÁSTÓL ÉS MINDEN EGYÉB KAMPÁNY ESEMÉNYTŐL FÜGGETLEN, KÜLÖN HÍR-VIDEÓBAN, TARTALMÁNAK MEGFELELŐ CÍMMEL ARCHIVÁLNI!

A tisztességes média tudósítások reményében és
bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc elnök - társelnök
Fejér MAG Egyesület - Fejér Szövetség
az Országzászló Védnöki Testület ügyvivője
a Humán Szakszolgálati Bizottság tagja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése